Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gépészmérnök szakma megbukott?

A gépészmérnök szakma megbukott?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy az amúgy is telített szakmát szinte romba döntötte a gyenge gazdasági teljesítmény és a hanyatló német autoipar. Lehet ebből a közeljövőben kilábalás? Ha lenne valamilyen rohadt nagy ipari forradalom, az is inkább a villamossagnak kedvezve. Én még csak pályakezdő vagyok, de nagyon kilatastalannak latom a helyzetet. Arra gondoltam, hogy jobban jarnek ha egy normalis két kézi szakmát tanulnék, azzal jobban járnék, meg akkor nem is lennék egy multihoz láncolva egy életre. Szerelgetni szeretek, szoval tudnek mihez nyulni.
ápr. 27. 20:13
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
81%
Gépészmérnökként kismillió helyen lehet dolgozni, nem csak autóiparban. És nem csak Magyarországon
ápr. 27. 20:37
 2/26 anonim ***** válasza:
76%
581 aktív álláshirdetés van gépészmérnök kulcsszóra most a professionön
ápr. 27. 20:38
 3/26 anonim ***** válasza:
26%
Mi a kérdés???
ápr. 27. 21:14
 4/26 A kérdező kommentje:
Az lenne a kérdés, milyen iranyba mehet a jövőben a szakma? En ugy latom, hogy rohadt sokan vegeznek es fognak vegezni, de a jovoben, ahogy fejlodik az ipar, oda jobban kell inkabb az IT/villamossag. Nem latom azt, hogy konnyen lehetne ezzel elhelyezkedni normalisabb fizetesert, tobb ev tapasztalattal sem. Ti mit gondoltok erről?
ápr. 27. 21:29
 5/26 anonim ***** válasza:
81%
Szerinted, mit csinál egy gépészmérnök, hogy így temeted a szakmát?
ápr. 27. 21:55
 6/26 anonim válasza:
89%

Bro az egész gazdaság döglődik. Nem lehet ezt kijelenteni, hogy csak a gépészmérnőki rossz, a villamosmérnöknek bezzeg milyen jó.

Én is utólag rájöttem, hogy inkább az épitkezés a jövedelmezőbb szakma nekem, de most mit lehet tenni. Próbálkozni, váltani, fejlődni kell, ez van.

Az EU nyitott számodra, mehetsz szerencsét próbálni.

ápr. 27. 22:46
 7/26 anonim ***** válasza:
14%

“ Gépészmérnökként kismillió helyen lehet dolgozni, nem csak autóiparban. ”

Mindig benyögik ezeket a sablon dumákat, mégse talál munkát az ember

ápr. 28. 07:09
 8/26 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem találsz munkát, az nem azért van, mert csak az autóiparba tudnál elhelyezkedni, hanem mert egyebek miatt nem vagy megfelelö az adott posztra.
ápr. 28. 08:22
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Helyedben képzést attól függően választanék, hogy mivel akarsz foglalkozni. Gépészmérnökként nem csak fizikai munkat lehet végezni, például sok szoftverfejlesztő munkatarsam is az. Bár azzal egyetértek, hogy nem a legoptimálisabb végzettség, amennyiben ez az irány érdekel.

Hogyha szerelgetni szeretsz, akkor ne a mérnöki irányt válaszd, mert jellemzően itt a munka apró része a szerelés.

ápr. 28. 08:49
 10/26 A kérdező kommentje:
Pályakezdő gépészmérnök vagyok, csak egyszerűen most látok bele igazán, hogy mi a helyzet a szakmában. Nyilván, ha már tett az ember energiát bele, kicsit sajnálná otthagyni. Viszont, az sem lenne jobb, ha mondjuk 5 evig benne dolgozok, aztán rájövök, hogy nem lesz jó és kezdhetek valamit a 0-ról.
ápr. 28. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Gépészmérnökök! Mennyi a jelenlegi fizetésetek? Mennyi a bérigényetek?

Ilyesmi formátumban kérném a választ: 1) Jelenlegi fizetés nettó xxxx forint + juttatás összege 2) Jelenlegi beosztás (pl. gyártástámogató, tervező, stb.) 3) Tapasztalati szint években 4) Megye, esetleg település 5) Mennyit mernél kérni, ha új helyre mennél...

Gépészmérnökök titeket szoktak küldeni küldtetésre külföldre? És milyen gyakran?

A fizetést csak másodlagosan kérdezném meg hogy mennyi és hol? de nem muszáj erre válaszolni, (a fenti kérdés a lényegesebb)

Mondanatok olyan kozep es nagyvallalatokat akik a nyugati regioban akik keresnek gepeszmernokoket jelenleg es erdemes beadni a jelentkezest hozzajuk?

Tudom ez a platform nem eppen munkakeresesrol szol, de felmondani keszulok munkahelyen a toxikus legkor es a brutal sok tulora miatt (5 helyett 6 napot dolgozom egy heten ami nibcs kifizetve). A munkakereso portalokat porgetve tenyleg minimalis hirdetest latok,...

Szegeden és vonzáskörzetében milyen lehetőségeim vannak cnc gépkezelő, programozó, valamint gépészmérnök BSc végzettséggel elhelyezkedni?

CNC gépkezelőként dolgozom egy helyi cégnél másfél éve, viszont szeretnék elhelyezkedni a gépészmérnök végzettségemmel is. Több szegedi és környékbeli céghez is beadtam már a jelentkezésem, de a legtöbb helyről még csak elutasító üzenetet sem kaptam, ahova meg behívtak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!