A gépészmérnök szakma megbukott?

válasza:“ “ Gépészmérnökként kismillió helyen lehet dolgozni, nem csak autóiparban. ”
Mindig benyögik ezeket a sablon dumákat, mégse talál munkát az ember”
A partnercégeim meg embert nem nagyon találnak. Gondolom, a majd 600 álláshirdetés is mind kamu.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Az hogy van fent 600 álláshirdetés, nem jelenti hogy fel is vesznek.
Én pl többszáz helyre elküldtem már a jelentkezést és nem vettek fel
Eleve a 600-ból 550-nél elvárják hogy legyen 5 év gyakorlatod

válasza:

válasza:Hát, azért bőven vannak olyan minőség- meg folyamatmérnöki melók, amik nem csak nevükben mérnöki munkák.
Én most épp egy minőségügyi projektet csinálok és többet szarakodok 2/3D-vel, mint a projektmenedzsmentes projektemen tavaly, ahol konkrétan szerszámokat helyeztem üzembe meg készülékeket rendeltem. Igaz nem tervezés, de egy kisebb stack-up study-t összehoztam nemrég, egy gyökérok elemzésnél, a kollégám meg egy komplexet is (amit én pl meg se tudnék csinálni, neki pár órájába tellett egy fél proto powertrainre összehozni).

válasza:Van sok mérnöki munkahely még Magyarországon is, feltéve ha el tudod fogadni azt az aprócska tényt, hogy gyakorlatilag szarért-hugyért tanultál éveket és kell utána stresszes, körültekintő munkát végezni, azért felelősséget vállalni, sokszor igencsak igénytelen körülmények között. Ebben az esetben el tudsz helyezkedni mérnökként.
Ma már itthon mérnöknek lenni az egyik létező legnagyobb szívás. Egyszerűen köszönő viszonyban nincs a jövedelemmel, lehetőségekkel a befektetett tanulás, a munka közbeni stressz (a legkisebb hiba is jelentős gondot tud okozni).
Kapcsolódó kérdések:
Ilyesmi formátumban kérném a választ: 1) Jelenlegi fizetés nettó xxxx forint + juttatás összege 2) Jelenlegi beosztás (pl. gyártástámogató, tervező, stb.) 3) Tapasztalati szint években 4) Megye, esetleg település 5) Mennyit mernél kérni, ha új helyre mennél...
Csongrád-Csanád megye, Szeged.
A fizetést csak másodlagosan kérdezném meg hogy mennyi és hol? de nem muszáj erre válaszolni, (a fenti kérdés a lényegesebb)
Tudom ez a platform nem eppen munkakeresesrol szol, de felmondani keszulok munkahelyen a toxikus legkor es a brutal sok tulora miatt (5 helyett 6 napot dolgozom egy heten ami nibcs kifizetve). A munkakereso portalokat porgetve tenyleg minimalis hirdetest latok,...
CNC gépkezelőként dolgozom egy helyi cégnél másfél éve, viszont szeretnék elhelyezkedni a gépészmérnök végzettségemmel is. Több szegedi és környékbeli céghez is beadtam már a jelentkezésem, de a legtöbb helyről még csak elutasító üzenetet sem kaptam, ahova meg behívtak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!