Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gépészmérnök szakma megbukott?

A gépészmérnök szakma megbukott?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy az amúgy is telített szakmát szinte romba döntötte a gyenge gazdasági teljesítmény és a hanyatló német autoipar. Lehet ebből a közeljövőben kilábalás? Ha lenne valamilyen rohadt nagy ipari forradalom, az is inkább a villamossagnak kedvezve. Én még csak pályakezdő vagyok, de nagyon kilatastalannak latom a helyzetet. Arra gondoltam, hogy jobban jarnek ha egy normalis két kézi szakmát tanulnék, azzal jobban járnék, meg akkor nem is lennék egy multihoz láncolva egy életre. Szerelgetni szeretek, szoval tudnek mihez nyulni.
ápr. 27. 20:13
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Így latom en is, a sok szopassal es stresszel nem latom aranyosnak az anyagiakat jelenleg.
ápr. 29. 19:15
 22/26 anonim ***** válasza:
Van 10ből 1 állás ami soso jól fizet,kényelmes irodai,akár HO-val megspékelt,relatíve stresszmentes. A maradék meg xarul fizető gyártásközeli stresszes-szivatós kizsigerlő természetesen 0 HO-val.
ápr. 29. 21:42
 23/26 anonim ***** válasza:
#11-es persze,gondolom senior tudású ember kéne mindenhovà bruttó 700 ért,nyilván nem találnak ilyen embert könnyen...
máj. 1. 16:55
 24/26 anonim ***** válasza:
Persze, pályakezdőként örülhetsz ha felvesznek valahova és nem leszel munkanélküli
máj. 1. 20:27
 25/26 anonim ***** válasza:

“#11-es persze,gondolom senior tudású ember kéne mindenhovà bruttó 700 ért,nyilván nem találnak ilyen embert könnyen”

Nem tartom túl valószínűnek, mert én interim projekteket vállalok, ha utánam kifizetik a közvetítőcégnek, amit azt a havi 12-15ezer eurót, akkor annál olcsóbban megvan az állandó ember. De addig jó nekem, amíg nem találnak embert 😁

máj. 1. 21:19
 26/26 anonim válasza:
77%

Ez a 600 állás van meg bármiben elhelyezkedhetsz bu**ság

Alapból 600 állás van, de az az egész országot lefedve, 0 tudástól a 10+ évig és van ahol kohászat van, van ahol épületgépészeti tervezés a harmadik helyen meg szervíz mérnök kell.

Azért nagy zseninek ahhoz nem kell lenni, hogy aki épületet üzemeltet azt nem fogják felvenni holnap gyártósort tervezni és fordítva.

Az autóipar döglődik ami meg a legnagyobb felszívó erő volt itthon. Ezeknél a beszállítók is szívnak stb.

Az meg hogy mindenhova felvesznek megint hülyeség. Sz**ba nem nézett diploma ez. Vagyis de, hű de jó meg sokat keres és ez forog szájon, közben meg futárok 8 általánossal és akár tapasztalat nélkül keresnek hasonlóan mint mérnök akár 3 év tapasztalattal. Karrierről meg lehet beszélni, de nem mindenki lesz projektvezető meg területi képviselő bruttó 1 meg 1,2 milláért 10 év után, hanem van aki megmarad rajzolónak stb. és a bére is olyan lesz amilyen.

Nem éri meg már a mérnökség. K**va nagy sz**ás és pénzben sem térül meg. Egyedül a hiedelem tartja életben az egészet, de villanyosok is ugyan ezek. Nem véletlenül ment át sok villanyos programozónak meg tesztelőnek.

Jó kérdés, hogy mit éri meg manapság, de mérnököt én tuti nem mondanám. Gazdaságis diplomával is hozható ez a fizu szint, cserébe laza az egyetem és mellette heti 20 órában lehet tapasztalatot szerezni, ami 4 évet jelent szz

máj. 11. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Gépészmérnökök! Mennyi a jelenlegi fizetésetek? Mennyi a bérigényetek?

Ilyesmi formátumban kérném a választ: 1) Jelenlegi fizetés nettó xxxx forint + juttatás összege 2) Jelenlegi beosztás (pl. gyártástámogató, tervező, stb.) 3) Tapasztalati szint években 4) Megye, esetleg település 5) Mennyit mernél kérni, ha új helyre mennél...

Gépészmérnökök titeket szoktak küldeni küldtetésre külföldre? És milyen gyakran?

A fizetést csak másodlagosan kérdezném meg hogy mennyi és hol? de nem muszáj erre válaszolni, (a fenti kérdés a lényegesebb)

Mondanatok olyan kozep es nagyvallalatokat akik a nyugati regioban akik keresnek gepeszmernokoket jelenleg es erdemes beadni a jelentkezest hozzajuk?

Tudom ez a platform nem eppen munkakeresesrol szol, de felmondani keszulok munkahelyen a toxikus legkor es a brutal sok tulora miatt (5 helyett 6 napot dolgozom egy heten ami nibcs kifizetve). A munkakereso portalokat porgetve tenyleg minimalis hirdetest latok,...

Szegeden és vonzáskörzetében milyen lehetőségeim vannak cnc gépkezelő, programozó, valamint gépészmérnök BSc végzettséggel elhelyezkedni?

CNC gépkezelőként dolgozom egy helyi cégnél másfél éve, viszont szeretnék elhelyezkedni a gépészmérnök végzettségemmel is. Több szegedi és környékbeli céghez is beadtam már a jelentkezésem, de a legtöbb helyről még csak elutasító üzenetet sem kaptam, ahova meg behívtak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!