40 felett a munkaügyin kívül lehet valahol ingyenes tanfolyamot végezni?
Korábban, mint regisztrált álláskereső kinéztem egy tanfolyamot és szerettem volna elvégezni, de az ügyintéző nem volt hajlandó regisztrálni rá, túlképzettségre hivatkozva.
Viszont úgy néz ki időm lenne rá, hogy valamit tanuljak, mert nem kapkodnak utánam a munkáltatók, de pénzem nincs, hogy fizetős tanfolyamra menjek.

válasza:Régebben végeztem okj-és tanfolyamot munka mellett, nem volt ingyenes, fizettem érte és az adómból vissza tudtam igényelni egy részét. Nem tudom, ez számít-e, lényegében akkor van 2 szakmám, meg ezeken kívül diplomám is. Így is lehet ingyenes szakmát tanulni felnőttképzésben?
Egyre gondoltam, ha közben sikerülne találni valami állást, attól még szeretném elvégezni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Igen. Itt van pl egy de több van Pesten és vidéken is vannak. Ágazatok szerint vannak, tehát pl ahol építőipar van ott nincs egészségügy .
Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg munkanélküli vagyok, így fizetòs nem jöhet szóba, kb 17 éve végeztem egyet, ott a könyveket és a vizsgákat kellett kifizetni, esetleg ilyen, ha nem túl drága még beleférne.
A munkaügyiben már próbáltam, de egyszer az volt a bajuk, hogy nem vagyok 25 év alatti vagy 50 feletti, stb., túlképzett voltam, legutóbb nem voltam elég hátrányos helyzetű.
Tavaly nyár óta vagyok álláskereső,pályakezdő, 23 éves. Van egy érettségim, és 2 okj szakmám: rendszergazda, ügyintéző titkár szak. Tegnap voltam benn a munkaügyi központba tanfolyamot nézni. Aki volt már ilyen tanfolyamon, vagy most megy, szerintetek el lehet azokkal...
Érdemes? Van esélyem így ingyenes tanfolyamon részt venni? 26 éves vagyok.
Sajnos segélyre nem vagyok jogosult mert csak 4,5 hónap munkaviszonyom van. Más ellátás sem jár nekem mert a párom dolgozik nettó 75e-ért és így "túl sok" a havi bevételünk a hivatal szerint.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!