Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküli segélyhez a...

Munkanélküli segélyhez a ledolgozott napot nézik vagy hogy meddig volt munka viszonyom?

Figyelt kérdés
Mielott ide jottem a mostani munkahelyemre kivettem a 3 havi osszeget , masfel éve vagyok itt most azt nézik hogy hany napot dolgoztam le vagy hogy miota van bejelentett hatarozatlan ideju 8 oras munka viszonyom?

máj. 27. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A bejelentést nézik.
máj. 27. 12:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy határozott idejű, vagy sem, hogy teljes munkaidős, vagy részmunkaidős.

A lényeg az, hogy az állástalanná válásodat megelőző 3 évben hány napig állt fenn munkaviszonyod, és az állástalanságodat megelőző 4 naptári negyedévben mennyi volt a járulékköteles béred. Az sem érdekes, ha nem volt folyamatos, és adott esetben akár több munkahelyed volt alatta.

Az alapján határozzák meg az álláskeresési járadékra jogosultságodat, annak időtartamát és az ellátás összegét.

máj. 28. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Kaphatok álláskeresési járadékot (munkanélküli segélyt) úgy, hogy ezelőtt csak gyakornokként dolgoztam?

Jelenleg nem rendelkezem hallgatói jogviszonnyal. A 3 éven belül 360 ledolgozott nap kritérium megvan.

ÁLLÁSKERESÉSI JÁRADÉK?

A ledolgozott napok számának, avagy a munkaviszony tartamának kell 360 napot kitennie? Vagyis, ha 2014. március 4-étől 2015 február 28-áig dolgoztam folyamatosan,361 napig, jár e álláskeresési járadék a számomra?

Mennyi ledolgozott naptól jár munkanélküli segély, és mennyi?

Én egy évig dolgoztam, és arra lennék kíváncsi, hogy ezután jár e nekem segély ha munkanélküli leszek, és mennyi?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!