Munkanélküli segélyhez a ledolgozott napot nézik vagy hogy meddig volt munka viszonyom?

válasza:Lényegtelen, hogy határozott idejű, vagy sem, hogy teljes munkaidős, vagy részmunkaidős.
A lényeg az, hogy az állástalanná válásodat megelőző 3 évben hány napig állt fenn munkaviszonyod, és az állástalanságodat megelőző 4 naptári negyedévben mennyi volt a járulékköteles béred. Az sem érdekes, ha nem volt folyamatos, és adott esetben akár több munkahelyed volt alatta.
Az alapján határozzák meg az álláskeresési járadékra jogosultságodat, annak időtartamát és az ellátás összegét.
Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg nem rendelkezem hallgatói jogviszonnyal. A 3 éven belül 360 ledolgozott nap kritérium megvan.
Ledolgozott évek és hasonlók?
A ledolgozott napok számának, avagy a munkaviszony tartamának kell 360 napot kitennie? Vagyis, ha 2014. március 4-étől 2015 február 28-áig dolgoztam folyamatosan,361 napig, jár e álláskeresési járadék a számomra?
Én egy évig dolgoztam, és arra lennék kíváncsi, hogy ezután jár e nekem segély ha munkanélküli leszek, és mennyi?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!