Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hasonló tanfolyam mint a...

Hasonló tanfolyam mint a BKV-nál, ahol fizetnek havi netto 250-390.000 Ft-ot az oktatás ideje alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Rájöttem 10 év munka után, hogy semmi kedvem dolgozni, amikor elkezdtem járni a BKV-hoz B-s jogsiról D-re tanfolyamot csinálni, hogy aztám buszbezető legyek. Nagyon sok féle munkakörben dolgoztam, több szakmám is van, de rájöttem, hogy ez a "alig csinálok valamit, mégis kapok havi 400k-t" típusú semmittevés a legjobb eddig. Kár, hogy csak most jöttem rá, hogy van ilyen. Ez tart fél évig, után 2 év van aláírva munkára, amiből ledolgozok max 1-et, ha ledolgozo , és a maradékot visszafizetem (össz 2 milla az egész, szóval 1et visszafizetni már semmi, főleg a havi átlag netto 550es fizuból).

A kérdésem az lenne, hogy milyen olyan munkákat, betanítós munkákat, tanfolyamokat ismertek, ahol hasonló bérezést adnak ösztöndíjnak?

(Itt pontosan úgy van, hogy havi netto 240-250-et adnak, plusz cafeteria, plusz elsőre sikeres vizsgák esetén brutto 200at még, ami igy kb netto 390re jön ki.)

Korábban jártam,- mondjuk úgy,- más köztisztviselői suliba 2 évet, de ott csak havi 30 körül adtak jó tanulmány esetén. Na, ne ilyen legyen, hanem mint ez. Ezzel tök jól el lehet lenni, mellette még dolgozom más alkalmi melót (úgymond "maszekolok") amiből plusz havi 1-2 kilóm megvan, nem szakadok meg, (irodai munka, nem kétkezi), lesz plusz egy jogsim is. Ráadásul nem nagyon fizetik meg a piacon a munkavállalókat; az én reális bérem kb nettó 600.000 Ft lenne a szakmáimban, általában 400 körül kapok, ha szerencsém van, de van ahol ilyen 300akat akarnak adni még 2026-ban. Ahhozképest a semmiért brutál jó ez a 250-400k.

Mi ilyen lehetőséget tudtok még? Én kijárnám. El lehet lenni.

júl. 3. 11:52
 1/3 A kérdező kommentje:
Helyesírási hibákért bocsi, rázkódik a busz:D
júl. 3. 12:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Kamion sofőr,vonat vezető.
júl. 3. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Vasúton mozdonyvezető, forgalmista stb. Tanfolyam alatt kapsz fizetést.
júl. 4. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Ki kell fizetnem a tanfolyam díját ha felmondok?

A cég szervezésében lesz egy tanfolyam, amin szeretnék részt venni. Ha máshol végezném el ezt a tanfolyamot, kb. 120.000FT lenne (vizsgázni kell a tanfolyam végén, oklevelet kapok róla, + végzettséget ad). Azt tervezem hogy elvégzem ezt a tanfolyamot (csak pár napos),...

Munkaügyi OKJ-s tanfolyamon mennyit fizetnek havonta jelenleg?

Szakmára gondolok, mint pl. a festő, hegesztő, asztalos stb.

Valaki nem tudná megmondani, hogy a Hungarocontrolnál most induló 2 éves tanfolyamért mennyit kell majd fizetnem?

És hogy is van pontosan ez az ösztöndíj,130. 000 Ft havonta lakhatási támogatással együtt?

Munkaügyi OKJ-s tanfolyamon mennyit fizetnek havonta jelenleg?

Szakmára gondolok, mint pl. a festő, hegesztő, asztalos stb.

OKJ tanfolyam, ha megbukok, kell fizetnem?

Kamionos jogsira indul okj tanfolyam, és a jogsin akkor is simán megbukhatok, ha teljesen odateszem magamat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!