Kulfoldi fizetesbol erezhetem magam masok elott nullanak?
Na az van, hogy kulfoldon dolgizom immaron 7 eve. Het ev alatt osszesporoltam 32 millio ft-ot.
Itthon amikor talalkozom ismerosokkel es szoba kerul a fizetes penz, eljezdik mondani, hogy ok viszont itthon bettoban autobuszvezerokent, vagy tanitokent, kobyvtaroskent, noverkent keresnek nettoban 700ezer, vagy 850 ezer forintot.
De viszont a beszelgeteseinkbol az is kiderul, hogy pl egyes helyeken cserelni kellene az ajtokat, ablakokat vagy pl a garazsajtokat es nincs ra penzuk. Vagy masik autot cserelni kellene, de nem tudnak venni stb...
Es amikor en is elmondom, hogy 7 ev alatt 32 millio forintom gyujt ossze, nem veszik opyan nagy osszegnek.
Es azt sem ertem, hogy ennyi fizetesbol ne fussa masik ajtora ablakra, esetleg jobb autora.
Ezek az emberek igazat mondanak a fizetesukrol??
Autobuszvezetokent, noverkent tanitokent es konyvtaroskent valoban ennyit keresnek 800 ezer korul nettoban?

válasza:Budapesten igaz lehet a sofőr fizetés, máshol nem.
A többiek meg hazudnak.

válasza:"Külföldi fizetésből érezhetem magam mások előtt nullának?"
Persze.
Ez csak rajtad múlik. Ha az önbecsülésed attól függ, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak, akkor simán.

válasza:Ezek az emberek az ismeroseim annyira alabecsulnek az ilyen szovegeikkel... amikor szoba kerul a magyar fizetes akkor mondjak, h nettoban nekik meg van 700, 800 ezer ft.. bezzeg nem tudnak csinaltatni semmit...
Bar azert megveszik az avokadot meg a mamgot meg az epret ilyen draga gyumolcsoket riomaret stb...

válasza:Nem azonos dolgokat hasonlítotok össze…
Ők keresnek 700-800nettót -> a tiéd nem derül ki
Ők fogyasztanak “luxus” cikkeket -> a te fogyasztási szokásaid nem derülnek ki
Nekik nincs keretük beruházásokra -> nem derül ki, te mennyit fordítasz beruházásokra
Te összespóroltál 32 millió ft-ot -> nem derül ki, nekik mekkora a nettó vagyon növekmény
Szóval teljesen értelmetlen az egész kérdés, viszont ettől még nyugodtan érezd magad nullának, ha úgy tetszik.

válasza:32 millió nem olyan sok pénz manapság. Még egy panelt se tudsz belőle venni.
Csak viszonyításnak én Magyarországon teszek félre ennyi pénzt 3év alatt.

válasza:Egy karbantartó simán hazavisz 500k-t. Egy takarító is, ha rendesen dolgozik.
Pincérek, szakácsok inkább 600 körül.
Irodai melók is fizetnek tapasztalattol függően 4-800 ezret.
Ezek nettó budapesti bérek.
Akkor en lehet en vagyok alul fizetve kulfoldon... es ok vannak itthon nagyon jol megfizetve.
Akkor miert nem tudnak ajtot ablskokat cserelni, masik autot cserelni venni stb?

válasza:

válasza:8, azért, mert család van, enniük kell meg rezsit fizetni.
Az oké, hogy spórolsz, de ha szerinted az eper luxuscikk, akkor bajok vannak
Kapcsolódó kérdések:
Akár mennyit is keres a férfi, ha a nő is hazavisz pl 200.000 forintot az pontosan a férfi fizetése +200.000 forint. Ennek ellenére sok családban a nő csak otthon van egész nap. Olyan családokra gondolok ahol nincs kisgyerek. Az ilyen férfi túl féltékeny?...
Bevallom oszinten, hogy en nem tudok sporolni... 120 ezer csak az alberlet rezsi, 100ezer alig eleg egy honapban kajara. Algopirin is kell gyakran, egyeb mas gyogyszerek, ha meg vagyok fazva. Ezek brutal dragak... fodrasz kozmetuikus csak kell neha.... orulok ha marad...
kb 1 ev mulva emelkedik
Egy Katas vallalkozo, akar havi egy millios arbevetelt is meguszott akar 50 ezer forintos adobol, addig a minimalbert kereso alkalmazott mar a 200 ezer forint utan is 67 ezer forintot fizetett az allamnak.
135 nettó fizetesbol kijön?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!