Szerintetek minden esetben a termelékenységre lehet fogni a megalázóan alacsony béreket?

válasza:Nem minden esetben.
Ha a munkaerő kereslet nem változik, a termelékenység nem változik, de a munkaerő kínálat nő, akkor is csökkennek a bérek.

válasza:Dehogyis, inkább sz@rrágás.
Jellemző Magyarországra

válasza:

válasza:Köze nincs a termelékenységhez. Ne akarja nekem megmagyarázni senki, hogy magyarországi gyárban ha nem tudnának legyártani ugyanannyit, ugyanolyan hatékonysággal, mint mondjuk a németországi ugyanolyan üzemben, akkor itt maradnának.
Vagy mondjuk egy osztrák takarító miért hatékonyabb, meg termelékenyebb mint egy magyar? Semmitől. Ha itthon takarítok 215 ezerért, Bécsbe kimegyek ugyanúgy takarítani meg kapok 700 ezret, akkor hol van itt a termelékenység növekedés? Ugyanaz az ember, ugyanazt a munkát csinálja csak 100km-rel nyugatabbra.
Ugyanez a helyzet a jól mérhető munkáknál, mint pl. a gyártósori operátor. Szerelj össze X dolgot, Y idő alatt. Teljesíted? Oké, itthon kapsz ezért 3000Ft-ot bruttóban, Németországban meg 6000-et. Ugyanaz az alkatrész, ugyanaz a cég, ugyanaz a munkaerő, ugyanannyi idő alatt, ugyanolyan jól össze lett rakva az alkatrész, viszont a bér mégis 2-3x-os különbséget mutat. Itt milyen termelékenységi probléma van? Nem látom egyszerűen...

válasza:Itt sokan félreértik a termelékenységet.
Ez nem azt jelenti hogy ha németek állnának ugyanabban a gyárban akkor termelékenyebb lenne hanem hogy mi csak bizonyos dolgokat amik kevesebbet érnek gyártunk.
Pl nem véletlen hogy Banglades ből jönnek a pólók, meg ruhák egy része. A ruha keveset ér és ezért a fizetés is kevés ott.
EU ban szinte nincs is ilyen mert nem tudnád a munkásokat kifizetni és vinné a pénzt.
És ugyanez van egyel fejjebb is. Nagyon sok múlik hogy mi az amivel egy cég foglalkozik és milyen hatékony maga az eszközpark amivel csinálja. Kézzel is lehet asztalt készíteni de mennyivel gyorsabb ha van gépészeted.
További kérdések:
18 év alatti vagyok, és Budapesten vagy Gödöllőn és akörül szeretnék munkát vállalni. Sajnos ha ezeket a szűrőket beállítom, akkor csak a KFC-t és a Mekit adja ki, nincs ezeken kívül semmi? Már legalább 10 oldalt átnéztem, egyedül az euDiákokon találtam egy másik...
El tudott sikeresen helyezkedni velük valaki?
Nagyon szerettem volna elmenni nyári szünetben valahova dolgozni de ahova akartam menni már nincs üres hely es mas helyeket nem találok mert nem a legkönnyebb itt ahol nem magyarul beszélnek. Gondolkodtam online munkákban azokat is keresgettem de nem jutottam sokra....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!