Megalapozott az elkeseredettségem?
Nyiregyházán élek, 27 éves, 420.000 a nettóm irodában diplomával és angol tudással. Van egy ~28 milliós egyszobás tehermentes lakásom. egy ~800.000 autóm és 3.3 millió megtakaritásom.
Szüleimmel élek mert olcsóbb és nem látom értelmét egyedül beköltözni a lakásomba.
A városban munkalehetőség 0, homeofficeos állást nem kapok sehol jobb fizetésért, az emberek nagyrésze 300 nettónak örül, ha a mostani munkahelyem megszűnne se kapnék még ilyent sem.
Ha belegondolok ezzel a fizetéssel összeköltöznék valakivel és családot kéne alapitsak egyszerűen nem látom hogyan jönne ki a matek.
Kiadom a lakást és egy kétszobásba költöznénk az már 160.000-100.000=60.000 lakbér.
Ha a másik fél is keresne 300-400 nettót 700.000ből kéne megéljünk hárman lakbér után….
Nem tudom én tulzom el de ez nagyon lehangoló… Egyszerűen ilyen fizetés mellett nem látom hogy lehetne egy normális életet élni
Érthető a totális rezignáció élményem?

válasza:Miért kellene azonnal összeköltözni? Nyugodtan lehet együtt lenni úgy, hogy egymásnál alszotok, akár hol itt, hol ott. Ezek évek viszonylata. Iskolázottságod ellenére, nem látok továbbtanulási, pályaváltási ambíciót. Rühellem, ha valaki csak panaszkodni tud, de nem tesz azért, hogy jobb legyen. Angol tudás? Legyen akkor felsőfok és tanítsd mellékállásban. Vagy tanulj ki szakmát, és egyből többet keresnél. Tököm se rohadna Nyíregyházán, diplomával egy irodában, azon aggódva, hogy mi lesz, ha kirúgnak.
Ja, és ennyi fizetésből is rengeteg család tud élni, ha te hitel nélkül 400 feletti nettóval is koppon vagy, akkor baromságokra költesz.

válasza:Minden tiszteletem, de szerintem nem jogos. Tök jó alapjaid vannak egy jó élet megteremtéséhez. Kicsit érdemes lenne átgondolni, mit szeretnél az élettől, és merni kimozdulni a kényelemből.
Többféle irány van, most csak azt írom le, amit én csinálnék a Te helyedben, ha konzervatívan és elrugaszkodottságoktól mentesen tervezek:
Eladnám a lakást, vennék hitelre budapestit, elkezdeném a saját, szülőktől független életem, keresnék jobb állást, mellette képződnék és vállalkoznék is. Megtakarítást folytatnám, szépen lassan és megfontoltan haladnék az anyagiakkal előre. Közben a hobbijaimmal kapcsolódnék ki, ismerkednék, próbálnám magamat jól érezni, eközben bíznék abban, hogy egy hozzám hasonlóan józan hozzáállású párral összesodor minket az élet. Jóval nagyobb bőséggel kecsegtetne ez a találkozás, ezen körülmények között, mint az a verzió, amit a kérdésedben felvázoltál.
Szurkolok, Kérdező. Sokkal többet tudsz tenni, mint hinnéd!

válasza:Teljesen felesleges aggodalom előre, valójában viszonylag jó anyagi helyzetben vagy, és lehetne családra alapozni. A garzonba ugyanúgy mehet talán párocska, ami nem akar családot. Mielőtt még lenne párod és úgyis szülőkkel vagy, addig is gyűjhetsz a kiadásból. Tehát abszolút rémeket látsz.
Én budapestiként pont nem javaslom Budapestet. Alig van sokkal jobb munka, csilliós kereséshez kapcsolatok kellenek, és az interneten a rabló bérlemények maradnak meg.

válasza:

válasza:Öhm... Abszolút nem értem, mi a probléma. Van egy egyszobás lakásod. Abban egyébként simán elvan 2 ember (gondolom, nem azonnal akartok gyereket). Nem is értem, miért kéne albérletbe menni. De még ha mennétek is, 60k két fizetés mellett azért nem akkora érvágás.
Ha meg komolyra fordulna a dolog, el lehet adni a lakásodat, és felhasználni önerőként egy nagyobbhoz. A megtakarítást addig be lehet tolni állampapírba, az szépen kamatozik. Plusz gondolom addig is tervezel még félretenni. Nem is kellene olyan rettenet sok hitelt felvenni új lakás vásárlásához.
Azt meg totál nem értem, miért ne lehetne havi 700-ből 2 embernek megélni...

válasza:

válasza:Figyelj, ez teljesen egyéni megítélés kérdése, mert minden embernek egyrészt másmilyen igényei vannak, más életszínvonalra vágyik, sokan elvannak az átlag alattival is, mások pedig addig nem nyugszanak, amíg nem élnek nagyon magas színvonalon.
A gyerekvállalás is ilyen téma, van, aki a semmire is képes potyogtatni őket, nem számít, hogy még a szülőktől sem költöztek külön meg hogy 3 havi megtakarításuk sincs, teljes “majd lesz valahogy” hozzáállással képesek gyártani a gyerekeket. Mondjuk őket általában az sem érdekli, hogy nem lesz mivel elindítaniuk a gyerekeket az életben, de szarnak is rá sajnos.
Más pedig jó fizetéssel, lakással és megtakarítással sem mer belevágni, például én is ilyen vagyok. Pedig nekem még több megtakarításom is van, mint neked, meg magasabb fizum is, de én még ezt sem érzem elég stabilnak egy gyerekhez. Ugyanis én mindent meg szeretnék neki adni, amit csak kellhet, a drága oltásoktól kezdve az egyetemi tandíj fizetésén át a külföldi nyaralásokon keresztül a hobbikig, és ehhez bizony sok pénz kell. Na meg szeretném őt 18 évesen legalább egy pármilliós tőkével vagy lakás önerővel elindítani az életbe. Nem csak legyártani kell a gyereket…
Úgyhogy én teljesen megértem az aggályaidat. Az nem opció, hogy mondjuk Pesten keress jobban fizető melót?

válasza:Azt kell megértened hogy nem fogsz minden városban munkát találni ami a szintednek megfelelő.
Én pl Magyarországon csak Budapesten tudok dolgozni mert egyszerűen máshol nincs ilyen lehetőség. Itt én jól élek, de vidéken kb munkát se találnék.

válasza:> A városban munkalehetőség 0
> 420.000 a nettóm
te nem vagy valami okos ember, igazam van?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
És van kedve ventillálni, és kipanaszkodnia magát? ( Középkorú férfi vagyok) Annyira sza**ul érzem magam lelkileg. Nincsenek öngyilkossági szándékaim.
Úgy érzem hogy soha se volt otthonom… 16 éves koromba el költöztem a bántalmazó anyámtól (embertelen körülmények közt nevelt fel és durván bantalmazott) egy barátomhoz, de el kellett menjek tőle (mert ott is meg voltak a gondok) a nagyszüleimhez, mert ott nem...
Teljesen el vagyok keseredve. 4 hónapja dolgozok könyvvizsgáló asszisztensként. Korábban szintén négy hónapot dolgoztam egy állami kórházban könyvelőként. 1 éve végeztem el a pénzügy-számvitel alapszakot. Összesen 8 hónap munkatapasztalatom van. A suliban jó tanuló...
Pénztáros vagyok a helyi cba-ban és megint lett hiányom. Mostanában egy jó ideje nem volt, de most megint lett. A pénztárosok közül én vagyok az egyetlen,akinek ilyen sokszor és gyakran van hiánya. Most 5800 Ft hiányom lett. És semmi sem megy, pedig már egy jó ideje...
Több mint 1 éve nem találok állást. Sok féle tanácsot megfogadtam már, az önéletrajzom is átnézték már többen, átírtam többször, elküldtem ismerősöknek hátha tudnak segíteni. Elvégeztem egy tanfolyamot is, piacképes szakmával. Ennél az a gond, hogy frissen végzett...
Most végezetem a sulival és döbbentem rá, hogy 25 éves koromig folyamatosan tanultam, mert azt mondták ez kell a sikeres élethez és most nincs munkám, nem kell a tudásom senkinek. Lehet, hogyha lenne egy jó szakmám, akkor most lenne munkám... 90.000 Ft nem sok, de...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!