Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a közalkalmazotti jogviszon...

Mi a közalkalmazotti jogviszony hátránya?

Figyelt kérdés

júl. 17. 08:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább az hogy egy közalkalmazotti bértabla alapján határozzák meg a fizetésüket.
júl. 17. 09:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hátrány: bürokratikus, túlbonyolított, fölösleges időhúzással megtöltött munkaidő és kevés fizetés.

Előny: ha nem csinálsz nagy fa$ságot nyugdíjas állás.

júl. 17. 09:11
 3/14 A kérdező kommentje:
Bruttó 650 ezer Ft az illetményem.
júl. 17. 09:31
 4/14 anonim ***** válasza:
Nálunk bürokratikus mód és fölösleges időhúzás nem igaz.
júl. 17. 09:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden munkának megvan a maga hátránya előnye.
júl. 17. 09:53
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Hol fizetnek ennyit, megyek én is :D
júl. 17. 09:53
 7/14 anonim ***** válasza:
38%

Semmi. Lofszt nem kell csinálni egy versenyszférához képest.

Be vagy jelentve, táppénz, fizetett szabadság stb.

Ha vidéken fogtad ki ezt az állást, teljesen jó, de még egy pest megyei településen vagy kintebbi kerületben is megállja a helyét.

júl. 17. 10:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Budapesten fogtam ki, de sajnos csak augusztusban fogok tudni kezdeni csak
júl. 17. 10:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legnagyobb hátránya, hogy hosszú távon unalmas.
júl. 17. 12:41
 10/14 anonim ***** válasza:
73%
A versenyszférától elmarad a fizetés, a karrier, a fejlődés.
júl. 17. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Elmaradt, egészségügyi közalkalmazotti 30 éves jubileumi jutalom utólag követelhető? Elévülési időbe csak a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő számít bele?

Jelenlegi munkahelyemre való felvételkor számolták össze az éveimet, és akkor derült ki, hogy már több mint 30 év közalkalmazotti jogviszonyban töltött időm van. Előtte 5 évig nem közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam az egészségügyben.

Közalkalmazotti jogviszony munkánál utánam néznek?

Lenne egy állami szervnél adminisztrációs munka, szeretném az önéletrajzomat kicsit kicsinosítani, mennyire ellenőrzik le ilyenkor, hogy biztos x-nél x-ideig voltam?

Közalkalmazotti jogviszonyban mindegy melyik állami intézménynél dolgozik valaki ugyanazon munkakörben ugyanannyi a fizetés?

Mindegy hogy épp rendőrség tüzoltóság katonaság iskolák gyermekvédelem önkormányzat vízművek közművek vámügy, bármi, pl egy pénzugyi ugyintéző ugyanannyit kap bárhol közalkalmazottként?

Közalkalmazotti jogviszony?

Február 1től új munkahelyem lesz közalkalmazottként.Érettségim van 18 éves munkaviszonnyal.Jól tudom hogy kötelező ilyenkor alkalmazni a közalkalmazotti bértáblát?Nem kaphatok kevesebb fizetést ugye?

Közalkalmazotti jogviszonynál a 2 hónapos felmondási időt kérhetem én is?

a KIT vagy mi szerint ugye 60 nap a felmondási idő, mint kormánytisztviselő-köztisztviselő, de ha el akarnak küldeni hamarabb jogukban áll? Ha kirúgnak akkor ragaszkodhatok a 2 hónaphoz, mert kell még a fizetés addig amig találok mást? Vagy megtehetik, hogy önkényesen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!