Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted nem megalázóan...

Szerinted nem megalázóan kevés a minimálbér?

Figyelt kérdés

Nem lenne több értelme megduplázni és mellette a katát visszahozni,mint régen?

Persze nem egyről a kettőre.

júl. 25. 17:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Illetve arra gondoltam, hogy többeket akkor nem alkalmaznának vagy kata-val és pont ott lenne minden.

Én dolgoztam fideszes cégnél= hozzá adott érték nulla + kő gazdag munkáltató+ csóró alkalmazottak ( pedig szakemberek voltak )

Egyébként érdekelne hogyan tudnék többet keresni. Az igaz, hogy sokan elisszák, elherdálják ami van. Én nem tenném.

De 300 felett én még nem voltam, de a környezetem sem. Gyárban nem szeretnék dolgozni, szeretem ha a munkámban ki is tudok teljesedni, de jogsim sincs.

júl. 26. 13:48
 12/16 anonim ***** válasza:
júl. 26. 14:18
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

#11 több pénzt, több, hasznosabb munkával tudsz keresni.

AZ írásaid alapján nem vagy tul okos, sem tanult, így a szakmunkák irányába nézelődnék: viz/vilany/gáz szerelő, klimás, stb. akugyárba munkás, ha lány vagy prosti/of.

Ezekben van a te jövőd, mondanám hogy tanulj, de láthatóan ahhoz túl buta vagy, esetleg jogsi majd vilamos/vonat/busz stb. vezető ami a szakma krémje neked.

júl. 26. 14:38
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
Én nullára csökkenteném a minimálbért… aki minimálbérre hajt, az a nulláért is küzdjön meg.
júl. 27. 09:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez a hays elég jó oldal, nem ismertem. Köszönöm.

Én nem abból az irányból közelíteném meg, hogy kinek mennyit ér a munkája. Pont a katával azt lehetne elérni, hogy annyit számláznak amennyit akarnak, de ha rendes munkát akarnak, akkor azért tegyenek is, de akkor az a bér legyen magasabb.

Éppen felvettek vmérnökire. Szerintem is a tovább tanulás jelenti a kiutat, csak fogyóban az erőm.

júl. 28. 18:51
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 tesznek is érte, az érték teremtő, hasznos munkák jól fizetnek, lásd szoftver fejlesztő, orvos, stb.
júl. 28. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Budapesten miért csak minimálbért fizetnek rengeteg munkahelyen?

Pedig azt mondták, hogy költözzek fel Bp-re mert ott meg lehet élni.

Takarítással melyik minimálbért lehet megkeresni, ha érettségivel rendelkezem?

A középfokú/szakmunkás minimálbért, vagy az alap minimálbért?

Az Egyesült Királyság miért küldte haza, nem engedi be a képzetlen munkavállalók tömegeit ha épp belőlük van közben hiány?

Mindenhonnan az folyt, még a csapból is, hogy azért van az új pontrendszer mert elege van az országnak a mosogatókból, minimálbéres, stb... képzetlen munkások tömegeiből. Oké. De hát közben pont belőlük alakult ki hiány a brexit után. A képzett vagy képzettebb...

Havi 250 ezer fizetés jó a 643 forintos benzinár mellett?

Meg az ezer forintos kiló kenyér és a háromszázezer forintos albérlet mellett?

Busz vagy teherautósofőrként mennyi ideig kellene minimálbérért dolgoznom, mire kaphatok normális ajánlatot?

Friss CED jogsi, és az legtöbb álláshirdetésben azt írják, hogy tapasztalt sofőrt keresnek. Csak egyetlen cég állt velem szóba, de ők csak minimálbért ajánlanak. Jelenleg villanyszerelőként dolgozom, nettó 375ezres fizuért. Ha fél évre elmegyek kamionozni, azzal már...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!