Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet ilyen nyitvatartáso...

Hogy lehet ilyen nyitvatartások mellett normálisan élni?

Figyelt kérdés
Vagy 2-3 műszakos gyári munka érhető el számomra de azt kizártam, vagy pedig valami üzlet ami 10-től általában 19-ig van nyitva. Tehát ott vagyok (((jobb esetben, mert sokszor minimum 2 hétvégét is kérnek...))) csak hétköznapokon egész nap. Tegyük fel hogy felkelek 7-kor, mit tudok csinálni addig ha nekem tömegközlekedve kell mennem, nem 5 perc elsétálni odáig vagy elmennem autóval? Általában 20-30 perc hogy beérjek, plusz mire elkészülök, tehát ha nem kelek hajnalban hogy mosni tudjak például és utána mehessek "8 órázni" (ami zárással mindig több, ugyebár kifizetetlen idő teszem hozzá), és hazaérjek este 8-ra. Mikor van idő főzni? Mikor van időm élni? Vendéglátásban nincsenek hosszabb szabadságok, ünnepekkor nagyon sok hely nyitva van. Effélén kívül pedig mit lehet dolgozni ha nincs szakirányú végzettségem? Mert jelenleg csak ezeket látom, de én nem teszem fel nettó 250-300 ezerre az életem, viszont nyilván szeretnék dolgozni. Csak nem mindegy mit, meddig, hogyan...
júl. 30. 10:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Boltfüggő, de szinte biztosan nem H-P 10-19-ig dolgoznál. Nagyobb helyet keress, nagyobb eséllyel lesz rugalmasabb beosztásod, a kicsik kevésbé korrektek meg rosszabbul is fizetnek.

Olyan helyre ne menj, ahol a zárást nem fizetik.

júl. 30. 10:17
 2/20 anonim ***** válasza:
79%

2 műszak esetén a d.u. jó, a d.e. nehezebben megoldható. De például aki eszik salátát vagy szendvicshez gyümölcsöt-paprikát-ilyesmit, az előnyből indul. Úgy már megoldható a d.u. Én nem és ezért kénytelen vagyok minden 2. napon főzni.

Éjszakát nem javaslok.

júl. 30. 10:53
 3/20 anonim ***** válasza:
79%

2+

Sőt: ha mai napon rizibizire csak túrós tésztát csinálok, akkor holnapi napon főzhetek levest. Vagy almázok. De ezzel már eltérek a tárgytól.

júl. 30. 10:55
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha 10re mész akkor azért még ha 1órát utazol akkor is 7-9az két óra, azalatt lehet fözöcskézni estére. Másnapra...

A 3 műszak valoban sza.. akarom mondani nem jó,de rálehet állni,sokan csinálják. Kikell alakitani hozzá egy ritmust.

Létezik munkaidő keret is...amit talán betartanak.az biztosít egy viszonylag normalis időt az életre. De hát igen ha 19ig vagy 20ra érsz haza,akkor ...akkor is marad időd főzni valami egyszerűt. 21ig. Aztán film szunya reggel.

júl. 30. 12:00
 5/20 anonim ***** válasza:
79%

"Effélén kívül pedig mit lehet dolgozni ha nincs szakirányú végzettségem?"

Isten óvjon meg attól, hogy kitanulj egy szakmát 2-3 év alatt, vagy letegyél egy OKJ-t pár hónap alatt, hogy fejlődj és tudj olyan munkát végezni, amit szeretsz, és meg is éri. Ez eszedbe se jusson!

júl. 30. 12:01
 6/20 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy mindenki más megoldja. Ne akarj már belehalni az életbe könyörgöm...

Bevásárlás: olyan boltot válassz, ami 21-22ig nyitva van. Tesco, Auchan, Aldi. Vagy online bevásárlás hàzhoz/munkahelyhez szállítással. Én ezt rendszeresen szoktam melóba intézni, ha nincs kedvem hazafelé megállni. Igen, a karton tejet is kiszállítják gond nélkül. Autóval vagyok, hazaindulásig a hűtős cuccokat a munkahelyi hűtőben tárolom. Aztán munka végeztével bepakolok a kocsiba. Ha tömeggel vagy akkor otthonra rendeled meg mikor elindulsz munkából. Ameddig tömegközlekedsz a bolt összeállítja. Mire hazaérsz hív a futár.

Mosás: időzítő funkicó a mosógépen. Reggel 6kor beállítom, hogy 10 óra múlva elkezdje a mosást, 1 óra a program és 17-re mire hazaérek kész is van. De ezt megcsinálhatod úgyis, hogy este rakod be és reggelre időzíted. Mire felkelsz ki van mosva és csak teregetni vagy szárítógépbe kell rakni. Ha nem egy 20+ éves mosógéped van szinte biztos, hogy van rajta ilyen funkció.

Főzés: meal prep, kaja rendelés bentre, 2-3 napra előre főzés.

-A meal prep az mikor 1 hétre előre minden napra megfőzöl és dobozolva berakod a hűtőbe. Így reggel csak kiveszed a 2-3 dobozt és elviszed. Jellemzően 10 órai, ebéd és uzsonna/vacsora van benne. Aki meal prepel az az ismerősi körökben vasárnap csinálja. Kitalálja miket akar enni, ehhez bevásárol és szinte az egész napját a konyhàban tölti.

-Kaja rendelés: keresel számodra szimpatikus oldalakat, ahol van napi menü kiszállítás. Nekem a heti ebédem nincs 8 ezer Ft. Frissfood, Egészségkonyha, Teletál.

-2-3 napra előre főzés: kitalálod mit akarsz enni és abból csinálsz kisebb adagot. Ha esetleg sokat csinálsz lefagyasztod és később felolvasztva tudod enni.

Élés: ezt meg már személye válogatja. Én mondjuk olyan vagyok, hogy hétköznap a dolgaimat intézem, de hétvégén össze-vissza megyek mint a mérgezett egér. Haverok, bulik, csalàd, programok és egyebek. Más meg gond nélkül elmegy munka után 2 órát túrázni vagy meló előtt edzeni 1 órát. Találd ki, hogy neked mit jelent az "élni" jelző és próbáld a munkához igazítani. Igen, ebbe benne van az is, hogy lehet 6kor kell kelned, hogy tudj aznap naplót írni és jógázni.

júl. 30. 12:10
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

5!

Talán ahhoz pénz és munka is kell! Következő probléma, hogy mikor menjen isibe újra! Papíron hiába lenne 2 szakma ingyen, a gyakorlatban ellehetetlenítette az előző kormány! Tájékozódást javaslok beszólás elé és máris nem történt volna felesleges stílus!

júl. 30. 12:20
 8/20 anonim ***** válasza:
77%
Jó, tanulhatott volna... De ne menjünk már ebbe bele, nem tudjuk és nem tért ki rá.
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Ebben vagy egy olyan kimondtakan de nagyon is valós félelem a belefásulatól.

És igen van olyan akinek nem pálya,hogy vasárnap 8órán keresztűl főzzön.

Nekem sem. Én amikor 3 műszakoztam heti 2meleg kaját ettem,annyira volt ingerem főzni.

Az élés meg, hát igen. Az esti film mint olyan az kb felejtős. De kinek mi?

10/20 Justinianus ***** válasza:
78%

Úgy ahogy a másik nyolcmillió ember csinálja az országban, meg nyolcmilliárd a világon. Mikor vásároljál és főzzél? Két lehetőség van, vagy előtte, vagy utána.

Mindenesetre ha hétig van nyitva a bolt és addig fizet, akkor hívd fel a főnököt hétkor, hogy te mentél főzni, ő meg jöjjön zárni. :)

júl. 30. 13:11
1 2

További kérdések:

Nem értem mit rontok el, van ötletetek? Elektronikai technikusként eddig csak a bérminimumra vettek fel.

Jeles eredménnyel zártam a technikusit felnőtt fejjel és emelt érettségit is tettem. Szabadidőmben nagyon sokat szereltem, így ügyesnek számítok abban is, de egyszerűen csak olyan munkát kapok, ami a bérminimumot adja meg. Jogsim valóban nincs és biztosan sok...

Kockázatelemző pozíció jó karrierlehetőség egy közgazdásznak? Innen lehet feljebb menni?

Ez az első diplomás munkám, 2 év telt el az egyetem befejezése óta mire nagy nehezen bejutottam valahova.

Valaki dolgozik vagy dolgozott mostanában a Mercedes gyárban Kecskeméten?

Például az összeszerelő üzemben szokott feljebb menni a munkabér ,ha igen milyen időközönként? Valamint a senioritási bónusz mit takar és miként emeli a fizetést?

Volt hogy szexuális zaklatás miatt mondtatok fel?

Elegem lett,hogy eladó vagyok és vagy vevő vagy szàllító talál meg aki szexet akar. Kocsma feeling ez máe

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!