Mennyi egy informatikus fizetése?

válasza:Kérdező, az a baj, hogy alapvetően kezdőt sehiova sem keresnek. Innentől kezdve meg nem a kezdőnek áll a zászló, hogy bemondja a hatalmast fizut, miközben tudja, hogy a seniorok meg millió felett keresnek "megerőltetés" nélkül. Amikor én kezdtem, 2000-es évek, nagyon kevés pénzt kaptam, igaz akkor volt itt gazdasági válság, munkanélküliség stb. Örültem, hogy van munkám. A mai fiataloknál ugyanezt látom, a mi cégünk se keres fiatalt, csak tapasztalt szakemberek kellenek neki. Az előző munkahelyem ugyanez volt és a fizetés nagyon magas, de cserébe 3 körös interjúk voltak, amin mindent kiszűrtek, hogy mennyi tapasztalatod van, értesz-e tényleg a szakmádhoz és emberileg is rendben vagy-e.
Viszont ha elfogadja az ember, hogy ezt be kell az elején vállalni, pár év tapasztalattak simán duplázhatja a fizetését. Senki se keres egyik napról a másikra 1 milliót.

válasza:Mérnökinformatikus végzettségem van, programozóként dolgozom.
Egyetem alatt első diákmunkám: 1.850 Ft / óra
Második diákmunkám kb 3 hónap tapasztalattal: 3.000 FT / óra
(Diákmunka adózása más, csak SZJA van benne, így határ eléréséig ha 25 alatt van valaki lényegében nettóban megkapja a bruttó összeget)
Első főállásom egyetem utolsó félévében, kb 6 hónap tapasztalattal: Br 850.000 / hó + éves bónusz és medicover biztosítás
2 évvel később, kb 2,5 év tapasztalattal: Br 1.4 millió + éves bónusz, éves 550k cafeteria, medicover, meg rengeteg más pici juttatás és extra fizetett szabadság.
Most kb 3.5 év tapasztalattal még ugyan itt kb br 1.65 millió. Történt egy pici alapbér emelés és azóta készenléti időért is fizetnek. Meg most főnököm beígért egy előléptetést, így lehet + 10%-ot nő az alapbérem.
Kapcsolódó kérdések:
Milyen a fizetés?
kezdő informatikai tudás igénylő diákmunkát keresek, jól beszélek angolul (C1), lehetőleg nem fizikai munka érdekel. Nagyon sok oldalon kerestem már. A fizetéssel nincs bajom, inkább kevés az óraszám, és nem tudok annyit keresni, amennyit szeretnék, mivel valószínűleg...
Mindenki azt mondja hogy legyek auto szerelő de engem az informatika jobban erdekel de az autoszerelést is szeretem.
Mondjuk egy szoftver fejlesztő.A válaszokat előre is kösz!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!