Ha bruttó 500 ezer Ft-ot keresek szoftverfejlesztőként, érdemes lenne tovább állnom?
Ezt így nagyon kevésnek tartom 5 év után, de árnyalja a képet, hogy cserébe biztos volt a helyem, ezzel szemben mindenhol máshol csak leépítésekről lehet hallani, így úgy voltam vele, hogy inkább a sűrű fillér, mint a ritka forint.
Viszont most történtek egyéb dolgok az elmúlt hetekben, ami után eldöntöttem, hogy lelépek.
Mekkora kockázat lenne most váltani és mennyi pénzre számíthatok egy új szoftverfejlesztő pozícióban?

válasza:Jelentkezz hirdetésekre és megtudod.
Érdemes tovább lépni, ha van hova.

válasza:"Mekkora kockázat lenne most váltani és mennyi pénzre számíthatok egy új szoftverfejlesztő pozícióban?"
Ha 500 bruttoert dolgozol 5 ev tapasztalattal fejlesztokent, akkor nagyon finoman fogalmazva is csak valami kokler lehetsz, igy eleg nagy a kockazat es ha el is tudsz helyezkedni valami masik hulladek kkv-nal, akkor sem fogsz jelentosen tobbet keresni.
Ház ez nem hangzik valami jól.
Nincs nálunk szenior, ez tény, így minden, amit csinálok, az vagy jó vagy nem, bár az AI már egyre többször rá tud vezetni a legelegánsabb megoldásra.
Ezért vannak az oktató anyagok, hogy legalább abból tanulják új dolgokat.

válasza:Jó, ezt már 4 éve hallgatom, hogy az AI elveszi a munkám.
Amíg ott kell lenni és sorról sorra nézni, hogy mit csinál, addig ezt nem lehet fejlesztő nélkül megcsináltatni vele.
Ha meg idővel tényleg elveszi, akkor már inkább az lesz a kérdés, hogy mit nem vesz el és ennek milyen hatása lesz a gazdaságra.

válasza:5 éves tapasztalattal bruttó 500k? Valami falusi önkormányzatnál dolgozol weblapfejlesztőként vagy hol sikerült összehoznod ezt a remek bért?
Nekem 4,5 éves tapasztalatom van Java fejlesztőként (multis környezetben) idén márciusban váltottam mert keveseltem a br 1 230 000 forintos fizetésemet, 3 helyre is kellettem volna végül br 1 620 000 forintért kezdtem az új helyen.
Hú, én bármelyiket elfogadnám ezekből. Gondolom Budapesten keresel ennyit.
Én C# és Angular fejlesztő vagyok.
Ez egy gyár egy vidéki városban és a gyártást segítő szoftverek fejlesztésével foglalkozom.
A Covid miatt kerültem ide, mert akkor nem volt más. Viszont a gazdasági helyzet az óta sem sokat javult.

válasza:Nézz szét a piacon, hogy a környékeden, esetleg kicsit távolabb mennyi állás lehetőség van amelyeknek esetleg megfelelne a te képzettséged.
Ha van, akkor próbálj meg jelentkezni minél többre. Ha sok helyre behívnak interjúra akkor mondhatni nyert ügyed van, nyugodtan mondj fel és léphetsz tovább.
Nyilván ha már az első dolog bukik, tehát nincsenek ilyen állás lehetőségek, akkor várj és keresgélj tovább.
Vidéken bruttó 450-500 ezer a sori melósok alapbére jobb helyeken. Rosszabb helyeken bruttó 350-400 körül van ez. De ez csak az alapbér, mellé jár a műszakpótlék, túlórapénz, bónuszok, cafeteria stb.
Szóval ez nagyon pocsék bér még egy kisebb cégnél is, főleg ha valóban értesz is valamihez.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kb. fél év tapasztalatom van szoftverfejlesztőként jelenleg és úgy gondolom hogy fél-1 év múlva már simán tudnám a jelenlegi melómat angolul folytatni (meg eddig is kb mehetett volna az egész angolul) és persze nem ilyen egyszerű, de a kérdésem az, hogy 1-2 év...
Elvégeztem a mérnök infó BSc-t, de az a baj, hogy szakmai gyakorlatom még nincsen. Nem tudtam, hogy ha nem dolgozok egyetem mellett 1-3 éve akkor így állnak hozzám a cégek és esélytelen leszek a munkaerőpiacon... Azt hittem hiány szakma és simán felvesznek valahova...
HR-esen keresztül? Direktben keressek céget és adjam be? Esetleg ismerősökön keresztül? És mekkora nettó fizetést kérhetek, ha 4 év Java fejlesztői tapasztalatom van?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!