Hogy lehetséges elvégezni teljes állás mellett szakmát?
Hétfőtől péntekig dolgozom(otthonról) úgy kb d.u. 5-ig. Egy burkoló képzést szeretnék elvégezni de a gyakorlatot egyszerűen lehetetlennek látom hogy lenne lehetséges..
Van aki járt már hasonló cipőben? Van aki így végezte el? Valami tanács hogy hogy csináljam, hol keressek embert akinél gyakorlatozhatnék? Eddig egy valakit kerestem ezzel de azt mondta esélytelen lesz hétvégére találni olyat aki mellé mehetnék mert szerinte olyanok az építőipari vállalkozók mint a luxusk.. :D

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:"Hétfőtől péntekig dolgozom(otthonról) úgy kb d.u. 5-ig."
Akkor mi a kérdés? Én is full home officeból dolgozok rendszerüzemeltetőként, reggelről összebaxom a munkámat 1-2 óra alatt utána meg megyek maszekba felokádni a csempéket a falra meg betonozni.

válasza:Egyrészt a kötelező gyakorlatot elég leigazoltatni.
Másrészt a burkoló szakmát így iskolában tanulni nem nagyon érdemes, mert nem fogsz eleget tudni ahhoz, hogy önállóan dolgozz.
Javaslom menj el burkoló mellé segédnek, és úgy iratkozz be az iskolába!
Akkor mi den egyszerre megvan: gyakorlat, munkahely, és tapasztalat is.
4: mert mondjuk ez a kötelező ha szeretném hogy meglegyen a képzés és tudjak vállalkozóként dolgozni azért :D de örülök hogy ilyen faxagyerek vagy és megmondtad most
5: Az a baj nap közben előfordul hogy basztatnak valamivel és nem mindig éppen a legkönnyebb feladatok vannak amik egy két órásak. Fejlesztő vagyok de eléggé olyan iparágban ahol folyamat van valami változás, nem is kicsi és nagyon nagy méretű projekt ahol mindig van valami. Ráadásul 10:30 kor mindig van egy meetingem, és oké az előtt tudok dolgozni bőven de ha megcsináltam akkor 10:30-kor jön valami más task és akkor ha azt le akarnám tudni akkor megint ott tartunk hogy az 1-2 órás összebaxásból is délután 1 óra lett.
6: Hát igen egyébként ez a nehéz része, hogy vissza kell lépnem az életemben egyet valahonnan, és kereset szinten is, hogy előre haladhassak ebbe a másik irányba, és szinte 0-ról kezdeni valami mást mint amiben most vagyok. Nem akarnék kiugrani a mostani karrier utamból teljes mértékben a bizonytalanért míg a papírom sincs meg.

válasza:#7
Ha nem akarsz váltani akkor engedd el az egészet!
Ha lesz papírod akkor se fogsz akarni.
Nem fogsz vágyni a koszos, poros munkára, a cipekedésre, a tönkremenő ízületekre a kényelmes fejlesztő meló helyett... 🤣

válasza:Én csináltam teljes állás mellett MSc-t levelezőn most meg szakmát kezdek estin.
Megfelelő, rugalmas munkahely kell. Én otthonról dolgozok, 4-8 közt vannak az esti óráim. Előbb kezdek dolgozni, előbb végzek.
De amúgy, ha ennyire fontos, akkor én simán kérnék teljes állás helyett kevesebb órát. Az MSc mellett így kezdtem, 30 órában, de végül nem lett volna erre szükség, és váltottam 40-re menet közben.
Van az a pont, hogy a jelenlegi munkánál fontosabb a képzés. Nálam most a szakképzés csak hobbi, így van, hogy egy órára nem megyek be, mert a munkám fontosabb.
igen nyilván kényelmes a fejlesztői meló, de én szívesen csinálnék mást és több skálázási lehetőséget látok az építőiparban. És nem arról van szó, hogy nem akarnék váltani, hanem a bizonytalanba nem akarok beleugrani a valamelyest biztosból.
Elfelejtettem említeni hátha releváns, hogy 22 éves vagyok, vagyis hát 23 októberben mindegy, de csak 2-3 éve dolgozom(középsulim 6 éves volt és egy félévet megpróbáltam az egyetemet de nem éreztem úgy hogy menne vagy akarnám). Tehát ez is közrejátszik hogy jobb ha most próbálnám meg míg nem "túl késő". Nem tudom erről mi a vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Egy felnőttképzésben vettem részt,munka mellett. Nem voltunk túl sokan,sokan leperegtek a szűrő teszteken. Ám mégis volt egy osztálytárs,aki kitűnt kozülünk. Már a gyülekezés során felfigyeltem rá,valamiert kitűnt. Emlékszem majdnem mindenkit végigkérdezett...
Nagyon szeretnem, de a mostani munkam mellett nem lehet bejarosan vagy estiben tanulni.
Ehhez feltétlenül magantanulonak kell lenni vagy hogyan működik a gyakorlatban? Konkrét példa szuper lenne. Koszonom a segitseget
Tehat ezek ahogy neztem 2 hetente vannak, pentek-szombaton. Gondolom nem valtogatjak egymast hanem ugyan arra a napra esnek. A valosagban azert az alapkepzesnel azt lattam hogy nem kell minden orara kotelezoen bejarni, + vannak kisebb-nagyobb lyukak is az orak kozott....
Az építészet érdekel igazából. Dániában a VIA University-n ezt a képzést Architectural Technology and Construction Management-nek hívják. Utána a Liverpool-i Egyetem 1 éves architecture mesterképzést választanám. 1. Ez a kettő lényegében különbözik egymástól vagy csak...
Irjatok kerlek tapasztalatokat
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!