Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudom, elég kis esélyű helyzet...

Tudom, elég kis esélyű helyzet, de tegyük fel, hogy felmondasz valahol, és valamiféle adminisztratív hibából kifolyólag automatikusan megkapsz egy havi fizut, ami már nem járna ki neked. Ezt a pénzt köteles lennél visszafizetni?

Figyelt kérdés
Csak egy történettel kapcsolatban lennék kíváncsi erre.

szept. 2. 20:14
1 2
 1/16 igazadvan ***** válasza:
100%
Persze.
szept. 2. 20:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek.
szept. 2. 20:20
 3/16 anonim ***** válasza:
95%

Igen, köteles vagy visszafizetni.

nálam volt olyan, hogy más bérsávba kerültem, a tudtomon kívül, így magasabb bért utaltak. Másnap már a parkolóban azzal várt a HR, hogy adjam vissza a pénzt.

szept. 2. 20:20
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Persze, ez bűncselekménynek számít, ha megtartanád a pénzt, mert nem a sajàtod.

Azonnal visszautalod vagy fizeted, ha nem, akkor bűncselekmény és az nem kell neked sztem.

szept. 2. 20:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, köteles vagy visszafizetni
szept. 2. 20:47
 6/16 krwkco ***** válasza:
96%

"Ezt a pénzt köteles lennél visszafizetni?"

A tévesen kifizetett munkabért a munkáltató 60 napon belül visszakövetelheti. Sőt ebben az esetben valószínűleg azon túl is, mert a dolgozó felismerhette, hogy a felmondás lezárásakor megkapta az addigi fizetését és több nem járt volna neki.

"MT. 164. § A jogalap nélkül kifizetett munkabér hatvan napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő."

szept. 2. 20:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen
szept. 2. 21:05
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy követelheti vissza.

Ez olyan mintha ide adnál a kezembe egy Deákot majd másnap visszakérnéd, hogy bocs téves

Amit kiutaltak a számládra az onnantól kezdve a te tulajdonodat képezi és szabadon rendelkezhetsz vele, hogy visszautalod e vagy megtartod. A munkáltató meg figyeljen oda, hogy ne legyenek ilyen hibák.

szept. 2. 21:27
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mar irtak korabban, jogalap nelkul kifizetett munkabernek hivjak es 60 napig visszakovetelheto (bizonyos esetekben 60 nap utan is).

8-as te miert hazudozol itt?

szept. 2. 22:05
 10/16 anonim ***** válasza:
70%

Vissza kell fizetni.

A Ptk. szerint ez jogalap nélküli gazdagodás, és az általános elévülési időn belül visszakövetelhető - nem csak 60 napig, mint az Mt. esetében.

szept. 2. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Bács-Kiskun vagy Csongrád-Csanád megyében jobbak a helyzet munkalehetőségek szempontjából?

Általánosságban véve kérdezem, nem konkrét területre vagy szakmára vonatkozóan.

Vannak itt Debreceniek?

A fizetések nagyrészt minimál es bérminimum között vannak, a lakásárak az egekben? Nem gondolkodtok azon hogy elkoltozzetek , én helyi vagyok de nagyon rossznak tűnik a helyzet. Hol fizetnek jobban?

Mi a menete annak ha a foglalkozás felügyeleti hatóság vizsgálja meg ha a munkáltató nem küldi ki időben a kilépő papírokat?

Hogyan történik? Mennyi idő? Ha időközben rendeződik a helyzet akkor lezárják az eljárást?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!