Kaptatok már kínos kérdéseket interjún illetve telefonos interjú alkalmával? Bővebben lent olvashatjátok.
Milyen kérdések voltak? Mit válaszoltatok és hogyan reagáltatok?
Azt nem értem, hogy a "hr-es" nagyon is jól tudja, vagy tudnia kéne ha elvégezte a fősulit, hogy mit lehet/szabad kérdeznie és mit nem! De mégis megkérdezi, hogy ezzel csökkentse a személy esélyeit? Miért?
Én egyszer úgy jelentkeztem, hogy még volt munkám, de váltani akartam. Elég nagy cégnél dolgoztam, kb. minden egyes embernek van ott ismerőse, olyan sok ember dolgozik ott.
Felhívtak a másik helyről, hogy olvasták az önéletrajzom, és szóba került, hogy még van munkám, de váltanék. Akkor megkérdezte a telefonáló, hogy hol dolgozok, de mondtam, hogy ezt nem szeretném megmondani.
Nagyon erősködött, többször visszakérdezett, hogy miért nem? Tényleg egy több ezer embert foglalkoztató vállalat, simán visszajuthat a főnök fülébe, hogy az alkalmazott máshol próbálkozik. Szóval nagyon tolakodó volt, én meg ebben a kérdésben elutasító. Nem is lett belőle személyes interjú.
Elottem szolonak, es a kovetkezo munkaltatod nem kerdezett ilyeneket?
Nagyon sokan azert kerdeznek ilyet, hogy jobban megismerjek a masikat. Valamint, ha a ceg nem magyar, vagy ha kozvetiton keresztul folyik a targyalas.
Sajnos az en cegemen belul a belso adatbazik kitoltesekor ki kell tolteni a szuletesi datumot, viszont ha mi felveteliztetunk, nem kerdezhetik meg.
Neha viszont lahet, hogy csak arra kivancsiak, hogyan vagod ki magad a temaban, vagy egyaltalan megteszed-e.
5-ös válaszolónak
Ahova jelentkeztél a másik helyre, hogyan adtad be az önéletrajzot úgy, hogy nem írtad bele jelenleg hol dolgozol?
6-os, ezt nem értem:
"Sajnos az en cegemen belul a belso adatbazik kitoltesekor ki kell tolteni a szuletesi datumot, viszont ha mi felveteliztetunk, nem kerdezhetik meg."
6-os és 7-es válaszolónak:
Az "új" helyen azért nem volt ez kérdés, mert a nagy cégen belül mentem át belső pályázattal egy másik helyre. Ez egy olyan óriásvállalat az energiaiparban, amely kisebb kft-kből és zrt-kből áll össze. Itt a megüresedett állásokat első körben belső pályáztatással töltik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!