Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatt felmondtam,...

Próbaidő alatt felmondtam, nem akarják kiadni a papírjaimat?

Figyelt kérdés
Próbaidő alatt felmondtam írásban még részletezni is kellett, hogy miért, ez állami szféra ezért is bonyolult a helyzet. Eltelt egy hét érdeklődni mertem, hogy mi van a papírjaimmal, közölték, hogy majd 2-3 hónap múlva kiadják hiszen nekem nem sürgős. Az igaz, hogy egyelőre nincs kilátásban másik munkahely de ez akkor is abszurdum, ezen kívül másfél hónap munkáért még egy fillért sem utaltak. Én úgy tudom, hogy próbaidő alatti felmondásnál kötelesek 3 munkanapon belül elszámolni velem és kiadni a papírjaimat. Teljesen meg vagyok rökönyödve főleg, hogy állami cégről van szó.

2016. febr. 17. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a kérdés?

Ki kell adniuk a papírokat. A felmondásba indoklást nem kell írni, elég hülyeség volt belemenni, hogy indokot írj bele.

Most állami cég vagy állami szféra? Milyen jogviszonyban voltál?

2016. febr. 17. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

5 munkanapjuk van kiadni.


Hiába állami munkahely, a próbaidő alatti felmondást nem kell indokolnod.

2016. febr. 17. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"A próbaidő alatti megszüntetés vonatkozásában indokolási kötelezettség sem áll fenn. A próbaidő alatti megszüntetés azonnali hatályú, így a felmondás szabályai szerinti felmondási időt sem kell a munkavállalónak letölteni és így a felmondási időre vonatkozó bérfizetési kötelezettség sem áll fenn. A munkaviszony szabályai szerint a munkáltató köteles a munkaviszony megszűnésekor elszámolni a munkavállalóval."


És


"A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól számított, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat. ..


Abban az esetben, ha akár a munkáltató, akár a munkavállaló vitatja a másik fél felmondásának jogszerűségét, vagy a munkavállaló nem kapja meg a Munka Törvénykönyve által előírt járandóságokat, munkaügyi per megindításának lehet helye, a törvényben meghatározott, a jognyilatkozat közlésétől számított 30 napos határidőn belül. Egy munkaügyi per megindításának lehetősége, szükségessége illetve esélyei minden esetben kizárólag alapos jogi és ténybeli mérlegelés alapján vizsgálhatóak."

2016. febr. 17. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Elmaradt bér miatt 3 éven belül lehet pereskedni. A nyilatkozat közlését követő 30 napon belüli határidős pereskedésindítás arra vonatkozik, ha az egyéb járandóságokra is igényt tart a munkavállaló például egy azonnali hatályú (nem próbaidő alatti) felmondás esetén végkielégítésre, felmondási időre járó díjra, erkölcsi kártérítésre, stb.
2016. febr. 17. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőséghez kell fordulni, kormányhivatalokban találod őket.
2016. febr. 17. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!