Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek a vám jövedéki és...

Szerintetek a vám jövedéki és termékdíj ügyintézői tanfolyam jó ötlet?

Figyelt kérdés

Szeretném ezt a tanfolyamot elvégezni, mivel az egyetem és a szak, amit választottam nem igazán jött be. De az egészségem miatt sem tudnám most az egyetemet folytatni.

Ezt a tanfolyamot néztem ki magamnak, és érdekelni, hogy szerinted mennyire lehetne ezzel elhelyezkedni vagy úgy egyáltalán mennyire jók az ilyen tanfolyamok.

Köszi előre is!

2016. jún. 28. 08:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Háááát, nem tudom...

Először is jó drága - nem láttam az államilag támogatott, ingyenes OKJ-k között - de ettől még lehet, hogy az, csak nincs időm keresgélni.

A másik: beírtam a keresőbe itt, a gyakorin, ezt adta ki - szinte alig érkezik válasz ezekre a kérdésekre, így nem hiszem, hogy olyan nagyon lehetne vele mit kezdeni... Pedig értelmes dolognak tűnik elsőre :-)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=v%E1m-%2C+j%..

2016. jún. 28. 09:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Export-import tevékenységet is folytató cégeknél tudsz vele elhelyezkedni. Kemény meló, mivel a termékek ki-be szállításához, vámoltatásához kismillió nyomtatvány hibátlan kitöltése szükséges, így a cégek erre a munkakörre külön embereket alkalmaznak. Attól függ hol élsz, nagyvárosban viszonylag könnyű vele elhelyezkedni.

Én elkezdtem ezt a tanfolyamot, azért nem fejeztem be, mert egy olyan előadó kezdte tanítani, aki saját bevallása szerint mindig az óra előtti este átnézte a kötelező tankönyvben, hogy miről is kell majd beszélnie, stb. Pedig a tanfolyam indításakor azt igérték, hogy a megyeszékhely vámhatóságától kapunk szakembert az órákra, tehát önmagában a tanítás sem igazán volt színvonalas.

Márpedig ha a gyakorlatban elrontol valamit, és a vám megbünteti a munkáltatódat kemény pénzekre, akkor annak terád is következményei lesznek.

Érdekes terület, próbáld meg, és menet közben majd látod.

2016. jún. 28. 09:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem meg is próbálom.
2016. júl. 2. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!