Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kisvárosban megéri e nyitni...

Pszicho88 kérdése:

Kisvárosban megéri e nyitni egy kis menüztető éttermet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Kisebb 40-100 ezres kisvárosban Magyarországon, ott ahol sok turista jár megéri e nyitni egy éttermet? Gondolkodok a költségeken és nem tudom mennyire lenne jövedelmező, ha kivennék egy 30-40 négyzetméteres vendéglátó egységet, ahol elvitelre lehetne kérni 1 leves, 2 főétel menüt. Köztudott, hogy kicsi országunkban szeretnek olcsón vásárolni az emberek. Vajon megérné e egy minőségi menüs helyet bérelnem?


A havi bérleti díj 80 ezer Ft körül mozog.

Ha bejelentem magam 8 órában és nem lenne más dolgozóm, az 80-100 ezer Ft.

A rezsire 40-50 ezret számolok.


220000 Ft-ba kerülne csak ez havi szinten

Vajon 1200-1500 Ft-os árakkal ha eladok kb napi 40-50 menüt, ami elég jó vajon megérné e fönntartani a helyet?

Akkor még a nyersanyag árakról nem is beszéltünk.


Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?

Nyitott e már valaki saját vállalkozást?

Köszönöm.



2020. okt. 21. 21:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
81%
Meg szerintem. Csak most sehol nem jár sok turista.
2020. okt. 21. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Ipari park van?
2020. okt. 21. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
73%
Tapasztalatom szerint az ilyen kisvárosokban minimum 5 étterem is van. A menúk meg 900 forintól szoktak menni. ( tudom én annyiért veszem néha ha hazautazok) Csak akkor éri meg, ha nincs a környéken sikeres étterem. Nagyon meg kell nézni, hogy hol van az étterem amit bérelni akarsz, és mennyire van igény a menűkre.
2020. okt. 21. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

Ja, és még valamit. Sokkal több pénzzel számolj amit fizetned kell. A rezsi összeg például túl kevés. Engedélyek, élelmiszereket megvenni, megfeleló módon elkészíteni stb. Ha neked nincs vendéglátós végzettséged, akkor kell valaki akinek van. Kell egy könyvelő aki intézi a pénzügyi deolgaidat, befizetéseidet. ( adó, Tb stb)

Jó ha tudod. Minden vállalkozás első 3 éve inkább veszteséges vagy stagnál, de sosem nyereséges. Kell pár év, hogy igazán beinduljon.

2020. okt. 21. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
77%
Győrben kiszállítással is van 900-1000 forintos menü
2020. okt. 21. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
94%
Persze, könnyen lehet, de egyáltalán nem biztos, ugyanis a vendéglátóipari vállalkozások 80%-a egy éven belül becsődöl. A kiadó helyek többségét már többször lezüllesztették, azokat elég nehéz feltámasztani.
2020. okt. 21. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
92%
80e Ft helybérleti díj egy akkora helyre, ahol elfér az öltöző, fekete és fehér mosogató, a hűtők, fagyasztók, főzőeszközök? És te leszel egy személyben a kézilány és a chef ist? Van neked szakirányú végzettséged?
2020. okt. 21. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem elképzelhetetlen, de már boldog boldogtalan ezt csinálja. A nagyobb éttermek is menüztetésből élnek 900-1200-as áron. Elvitelre meg eleve nem tudsz 5%-os áfát sem számolni, így kevésbé éri meg.


Nekem volt egy hasonló 2 és fél évig Egerben a vár mellett tavaly náyrig, de nem turistákra épült, hanem diákokra. 790-990-es menüvel fenntartható volt, 55%-os elábé mellett is. Bérleti havi 50 volt, rezsi másik 50-70 ezer. Napi 50.000-es forgalommal, de csak 22 nmes volt, amit kinőttem. Átköltözünk a piacra, ott leesett a forgalom, de rendezvény étkezetetésből tudtuk kompenzálni. Most költözünk át egy 43 nmes teraszosba, a város kertvárosi részén szintén havi 50-ért, de kiépíteni ki kell előbb a haccpnek megfelelően a helyet, és a kínálat is változik, meg az árak mivel házhozszállítást is tervezünk onnan majd jövőre.


Ismerősnek segítettünk idén tavasszal Pesten nyitni egy kis pavilont, 19 nmen van,- egy fagyasztó nem fére be - :-), fekete-fehér öltöző az ruhazsák felakasztva, stb. De egymaga már nem is bírta, így alkalmazottat kellett felvennie, de plusszos a dolog, igaz ő nem menüztet, hanem külön étlapon, meg napi speciálba kínál 15 féle kaját,napi levest, stb. Ezzel így napi 160-200-at megcsinál, havi 3 millió körül áll most és pluszos. Tervezi a házhosszállítást, de ahhoz bérelnie kelle egy nagyobb helyet is jó eséllyel plusz ember a kiszállításra.

2020. okt. 22. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
80%
nem hiszem
2020. okt. 22. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Pontos pénzügyi terv, tesztek és felmérések nélkül nem vágnék bele egy romló árukészlettel működő vállalkozásba. Ez a legrizikósabb. Felhúzod az egészet, aztán benyögnek neked 3 hónap kijárási korlátozást, és kuka az egész konyha. Az engedélyekről és ellenőrzésekről nem is beszélve.
2020. okt. 22. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!