Zala megyében szerrtnék egy kis szendvicses üzletet nyitni kb. 3 év múlva. Miket kell tudnom?
A könyvelőnek miket kell elvégeznie és nekem?
Hol milyen jogi követelményeket és engedélyeket kell kérvényeznem és betartanom?
Szakácsnak tanultam és a HACCP-t ismerem, valamint az élelmiszer biztonságot, de azt nem tudom, hogy kitől honnan kell kérvénseznem vagy vizsgálatot indítani.

válasza:Nyálazz ágy ez üzleti tervet első sorban. Biztos vagy-e benne, hogy ezt akarod.
Termék/szolgáltatás, megfelelő hely és mitől is az stb.
NAV-hoz bemész ott simán útba igazítanak mit merre, mellette pedig adózási formákról is kérdezhetsz. Anno kb hetente mentem kérdésekkel. Sok mindent feljegyeztem, utána néztem, adott helyeket felkerestem, amik szakmámhoz kellettek.
Sajnos abban igazuk van, hogy a jelen kormány nagyon megnehezíti a vállalkozókat. Főleg a kis- és középvállalkozók életét. Simán pár nap, hét alatt 180°-ot változnak dolgok... Nem igen segítik az embert odafent.
Pl KATA módosítás sokaknak keresztbe tett, valakiket csődbe vitt, kevesen pedig átálltak másik adózási formára, akik már eleget tudtak letenni havonta bevételeikből.
Kell egy fajta személyiség, hogy végig tudd vinni s ne az eladódodottak közé kerülj be.
Itt gyk-n is komoly segélykiáltások vannak. Vagy pl elég körbemenni a mi városunkban is. Folyamatosan figyelem mi nyít, zár, marad életben vagy megy csődbe. Adott helyek tulajdonosaival is szoktam beszélgetni. Nehéz a helyzet. Főleg hogy egyre kevesebb ember van a városban, nem kapnak melót, így tovább állnak. Ez pedig azt eredményezi kevesebb ember igényeit tudják kiszolgálni, kevesebb a kess.
Kapásból 8 közelemben lévő vállalkozást tudok, akik annyit tudnak csak hazavinni vagy kevesebbet, mint amennyiért más ledolgozza kényelmesen a 8 óráját s haza megy.
Miért csinálják? Egyén függő, de legtöbben azért, mert pl szeretik, amit csinálnak, nem tudnának ismét fejet hajtani egy alkalmazotti munkaviszonyban, ahol megfulladnának. Meg némelyiküknek még törleszteni kell a nyitásra felvett összeget a bank felé, utána pedig az már zsebre mehet plusznak.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!