Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerinted is könnyebb saját...

Szerinted is könnyebb saját vállalkozás indítani miközben családi vállalkozásban dolgozol?

Figyelt kérdés

Én idegennek dolgozom és úgy gondolom hogy így nehezebb mert nem tudom szép fokozatosan ott hagyni a munkahelyem ahogy lesznek megrendelések a saját vállalkozásba. Ezért egyelőre le is mondtam arról hogy saját vállalkozásom legyen mert nagyon nagy rizikó az hogy otthagyom munkahelyen teljesen és kizárólag saját vállalkozásra koncentrálok és abból akarok megélni már a kezdetektől. Azt egy idegen sem engedi meg hogy azt mondod neki hogy most ezen a héten nem tudok menni dolgozni mert bejött egy megrendelés amit teljesíteni kell hanem majd csak jövő héten. Legtöbben ilyenkor azt mondják most vagy dolgozol nálam vagy nem és vissza sem vesznek később ha a vállalkozásod nem indul be mert a pozíciódat már betöltötték addigra.

Viszont aki a saját szüleinek a vállalkozásában dolgozik az könnyen megteheti azt hogy akkor megy be dolgozni amikor nincs más dolga, nincsen épp megrendelése és nem otthon ül fizetés nélkül. Főnököm is így kezdte ,az apjának dolgozott, mellette járt maszekolni amikor volt megrendelése. Amikor meg nem volt akkor visszament az apjához.

Ti hogy látjátok?

Mindig azt látom hogy a vállalkozók gyerekei könnyebben vállalkoznak mert nemcsak a szemléletet hozzák a családból hanem van egyfajta háttér és így nem kell csak és kizárólag az új vállalkozásra támaszkodni aminek még eleinte alig vannak ügyfelei.

jan. 10. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
igen könnyebb így, de ez csak egy újabb kifogás. Dolgozz munkaidő után akkor.
jan. 10. 21:20
 2/12 A kérdező kommentje:

Te hívnál olyan szolgáltatót aki 1 munkát akár hetekig elhúz mert csak munkaidő után tudja csinálni?

2 burkoló közül választasz. Egyik kezdené hétfőn, minden nap megy, csütörtökön összepakol nap végén, pénteken meg már a vizes szerelvényezi a fürdődet.

A másik opció egy olyan aki munkaidő után menne vagy hétvégén. Munka után max 2-3 órát tud dolgozni mert 5 előtt nem ér oda. Számold ki hogy egy 32 órás munka mennyi idő alatt van így kész.

Árban minimális a különbség mert ha fele annyiért vállalja a második hogy őt válaszd akkor nem biztos hogy megéri neki a maszekkal vesződni mert a munkahelyén sem keres sokkal kevesebbet.

Ez nem kifogás, ez így működik. Bizonyos vállalkozások esetében múködik az hogy munka után csinálod a saját munkáidat. Pl autószerelő megcsinál 1-1munkát néhány óra alatt, akár munka után a saját műhelyében, másnap mehetsz az autódért. A régi autószerelőm is így csinálta.

A körmösköz is eltudsz menni munka után, 1 óra alatt megvan, a fodrász is, a kozmetikus is. Sokan pont így csinálják. Anyám is ilyen fodrászhoz jár aki gyerekek nevelése mellett csinálja délutánonként mmiután a férje hazaér és ugyan így fogja csinálja ha teljes állása lesz hogy délután meg esténként a fő munkája után.

Visszatérve a burkolásra. Ha pl édesapád burkoló és vele meg az embereivel dolgozol akkor valószínúleg nem fog kirúgni mert bevállalsz egy hetes melót, hogy valakinek leburkold a fürdőjét és addig nem mész hozzá dolgozni.

Egy idegen viszont ezt nem tolerálja, hogy akkor mész dolgozni amikor te akarsz.

Volt egy srác a környékünkön aki az apja tüzépjénél dolgozott, rakodott, kiszállítást csinált, amit kellett. Érdekelte az építőipar ezért elkezdett földmunkákat csinálni, alapot ásott, bekötéseknek ásott árkot, közben ment az apjának dolgozni mikor nem volt folyamatos munka. Ma már generálkivitelezéssel foglalkozik, több teherautója van, munkagépek, emberei vannak.

jan. 10. 21:51
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Nyilvánvaló, hogy könnyebb a megfelelő háttérrel vállalkozni!

Én úgy kezdtem bele, hogy kirúgtak a melóhelyemről, és pillanatok alatt kellett ügyfeleket szereznem. Mindezt úgy, hogy még megkaptam az utolsó fizetésem, és az volt az összes pénzem. A szüleimtől csak azt hallgattam, hogy hülyeség a vállalkozás és keressek állást. Ez aztán rohadt nehéz volt így, de megcsináltam önerőből, nulla segítséggel. Nem lehetetlen!

jan. 10. 22:09
 4/12 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk, én előbb hívnák olyat, aki hétvégén dolgozik, mint aki az én munkaidőmben
jan. 10. 22:38
 5/12 A kérdező kommentje:

Ha hétvégén dolgozik akkor a 4 napos munka 2 hétig tart. Ha házfelújítás van akkor hétköznap áll a munka, miközben más 1 héten belül befejezi.

Azt megértem hogy nem mindenki akar beengedni úgy szakembert hogy ő nincs otthon, ezért a hétvége jobban hangzik.

jan. 10. 22:44
 6/12 anonim ***** válasza:
“ Ha hétvégén dolgozik akkor a 4 napos munka 2 hétig tart.” És? Akkor 2 hétig tart. Te nem akarsz vállalkozni, csak keresed a kifogàsokat
jan. 10. 22:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Engem nem zavarna de a legtöbb megrendelőt igen.

Próbálkoztam korábban így, de nem volt nagy sikere.

Generál kivitelezők meg nem hívnak mert nekik azonnal kell a munkát csinálni, sőt már tegnapra kész kellett volna legyen.

jan. 10. 22:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Ezek szerint burkoló vagy, kedves kérdező?
jan. 11. 06:06
 9/12 anonim ***** válasza:
kit érdekel hogy hogyan lenne könnyebb? nem vagy abban a helyzetben hogy a családi cégben dolgozz, így teljesen mindegy hogy abban könnyebb volna vagy sem. találd meg a módját hogy hogy tudsz melózni. ez a vállalkozó dolga és a vállalkozás lényege. és igen van olyan tevékenység ami főállás mellett nem végezhető. erre való a pénzügyi tartalék
jan. 11. 08:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Nagyon nem mindegy, hogy az ország melyik részén élsz és dolgozol.

Budapesten és környékén végtelen munka vár, bár nagy a konkurencia is.

Itt Békésben 3-4 kőműves vállalkozó is van a faluban, de annyi a munka a környéken, hogy fél évre előre be vannak táblázva, sőt, válogatnak a munkák között télen, nyáron.

jan. 11. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!