Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozást szeretnék alapíta...

Vállalkozást szeretnék alapítani. Lenne pár ötletem, szerintetek melyik/melyek a legéletképesebb (ek)?

Figyelt kérdés

1. Biztonsági cég. Ez egy "extrább" cég lenne, mint a többi.

Biztonsági rendszerek kivitelezése, telepítése és üzemeltetése, távfelügyelet. (alvállalkozókkal)

Pénz és csomagszállítás (Biztosítással, akár fegyveres kísérettel)

Magánnyomozás

Műtárgyszállítás (Biztosítással, akár fegyveres kísérettel)

Személyvédelem (Testőr) (Akár luxusautó is szóbajöhet a "VIP" ügyfeleknek, de hogy ezt hogy lehetne megoldani? Gondolom lízing..)

Később az élőerős őrzés és egyéb, "szokásos" feladatok is bekerülnének a tevékenységi körünkbe.

Ide ugye elég komoly tőke kell. Kellenek: Járművek, munkaerő, iroda, telefonközpont, számítógépes hálózat, különleges biztosítások, mobiltelefon, adó-vevő, szolg. ruha minden embernek, speciális eszközök: fegyver, különleges szállítótáska, plomba, egyéb termékek, ha a cég valami folytán elkezdne gyarapodni, ugye akkor már a pénzszállító autó párszázmilliós tétel gondolom, stb.


2. Webshop. Mindenképpen elektronikai termékeket árulnék, szóval ide sem kicsi tőke kéne. Iroda kéne, raktárhelyiség az van a tulajdonomban, 2-3 alkalmazott, diszpécser, számítógépek, telefonok, egy jó futárszolgálat.


3. Amerikai édességek, ételek, egyebek, amit itthon nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne kapni. Ide ugye bolt kéne, amit ízlésesen kell berendezni, 3-4 alkalmazott, pénztárgép, valahonnan be is kell szerezni a termékeket, ide is kéne egy kisteherautó.


Több éve álmom egy ilyen vagyonvédelmi cég. Szerintetek melyik a legéletképesebb?2013. febr. 13. 02:06
1 2
 1/18 anonim válasza:
54%
3
2013. febr. 13. 02:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
Nekem a 3 . teccik, ott még vásárolnék is.
2013. febr. 13. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 Bak Norbert ***** válasza:

2. A legolcsóbb, de nem feltétlenül a legéletképesebb magában. Egyfelől nem kell iroda, csak online ügyfélszolgálat, nem feltétlenül kell raktároznod. Tőke maximum utánvéthez kellhet, de nem kell árukészletbe fektetni ebben a kategóriában, már vannak univerzálisabb megoldások is erre. Épp a másik helyen írtam le, hogy 15 ezerből is elindítható (igaz , ott csak számtechre vonatkozott, de ugyanúgy megoldható szórakoztató, és háztartási elektronikára is), de nem feltétlen életszerű csak arra alapozni, és elindulni vele.


Ugyanakkor szerintem kombinálhatnád is a 3-ikkal. És akkor több lábon állsz, és nem horribilis beruházás egy webáruház felhúzása szinte bármilyen kategóriában.


Ha meg nem működsz veszteségesen pár évig, akkor érdemes lehet nézegetni a pályázatokat fejlesztésekre, esetleg profilbővítésre. Ne mindent önerőből akarj megoldani, ha lehet hozzá pénzt szerezni.

2013. febr. 13. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Mondjuk egy webshop sem lenne rossz amerikai cuccokkal, nemdebár?:) Egy kis irodát mindenképpen szeretnék, csak hogy fíling meglegyen. És mi a véleményetek az elsőről? Mint írtam, egy ilyen cég minden álmom, de hogy csak egy példával éljek: egy darab szállítóbőrönd lenne 600 000 Ft, amiből kéne 10-15 minimum. Ide egy olyan 20-25 milliós kezdőtőke elég lenne?

De ez a webshop sem hülyeség, sőt.

3. válaszadó: "nem kell árukészletbe fektetni ebben a kategóriában, már vannak univerzálisabb megoldások is erre." Ez felkeltette a figyelmem, elárulnád?:) Lehet, hogy akkor hamarosan beindíthatom valamelyik lehetőséget.

2013. febr. 13. 10:53
 5/18 Bak Norbert ***** válasza:

Dropshipmentnek hívják.


Nézz utána, pl. itt:


[link]


Eu-n belül annyival előnyösebb, hogy nem kell Áfa-t fizetni és vámoltatni,mint az Usa beszerzésnél, így jóval olcsóbb. + Eu-n belül tudsz háromszög ügyletet csinálni, ergo 23 országba tudsz jelen lenni, egy mezei panellakásból is akár..


De egy-két usabeli hiánycikkel is érdemes lehet gondolkodni. Persze mindennek az alapja a valós, fizetőképes kereslet és estleges résgazdálkodás.


Feeling? Én 7 éve csináltam úgy, hogy a családi ház hálószobából átcsoszogtam "munkaidőben" a másik szobába, ami irodaként volt berendezve. Annak van igazi feelingje :-), de ez ma már nem működik hatékonyan, mert sok az eszkimó, kevés a fóka.. Webáruház, pláne elektronikában csak másodállásban célszerű.

2013. febr. 13. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Esetleg még mi lenne jövedelmező webáruház témában? Valamint arra nem válaszoltál, hogy mi a véleményed az első ötletről. Kérlek mondj valami bíztatót, vagy valamit, amiért inkább hagyjam a biztonsági céget. Úgy látom szakmabeli vagy ebben az üzleti témában.:)
2013. febr. 13. 11:36
 7/18 Bak Norbert ***** válasza:

Nagy beruházásokban nem vagyok otthon és nem is nagyon szeretem, mert rugalmatlan rendszerek. Én azt pártolom, ki alulról építkezik és reális képe van a piacról, ráadásul abban tevékenykedik, amihez ért is. Lehet gerilláskodni, garázsból szobából indulni, amíg van növekedési és fejlesztési potenciál, lesz hajtóerőd is.Szembe mehetsz a multikkal is mikrovállalkozásként, ha rugalmasabban kezeled az üzleted, de másolódó és hasonló áron és termékjellemzővel kínált szolgáltatással, termékkel nem tudsz jól megjelenni a piacon szerintem,mert már szinte minden beszerezhető, kapható. Innovatívnak és valós probléma megoldásra kell törekedni.


Pl. egy magas munkanéküliséggel bíró faluban egy szakképesítést nem igénylő, mezőgazdasági vállalkozás is lehet eredményes.


Ettől függetlenül lehet jó az első is, de én nem értek a biztonsági céghez, így nem mondanék hülyeséget. De ha nagyobb volumenű beruházásról van szó, illetve egyáltalán bármilyen beruházásról van szó, szerintem érdemes szétnézni pályázatok terén.

Kevesebb tőkéből, több érhető el, ha a valós az elképzelés. Ez lehet akár agrár jellegű, pl. megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó, vagy gazdálkodó tevékenység is, magas támogatási aránnyal, vissza nem térítendő formában, de fenntartási megkötéssel, vagy akár vállalkozás indításhoz is elég sok lehetőség van.

Kérdés, mi az ami megéri, illetve reálisan piacképes.


Ez nem zárja ki a befektetés jellegű tevékenységet sem, de jobb ha otthon van valaki a témában, mert kisebb a kockázat és előnyt is jelent.( "cipész maradjon a kaptafánál")


Webáruházban pár éve filóztam az erotikus segédeszközökön, elég magas árrés volt, azóta viszont nem nagyon néztem utána. A számtech is így volt, 7 éve főállásban termékfüggő, 5-15-400%-os árréssel lehetett csinálni. Ma már átlag 0,5-5-15%-ról lehet beszélni, a piacot jellemző kamikaze árverseny miatt.

+ webáruháznál érdemes számolni azzal, hogy hiába a rugalmatlanság, idén pl. itthon is indul a Tesco, Amazon és talán a Praktiker is ezen a piacon, mindamellett, hogy még mindig az egyik legdinamikusabban fejlődő kereskedelmi forma, igaz egyre bővülő konkurenciával.Pontosan amiatt, hogy laza az indulási lehetőség, és elég olcsó is.


Illetve nyilván az olcsóbb, tömegcikkek kereskedelme (100Ft-os bolt), vagy szintén árukészletbe nem igényel beruházást a használt ruházat, bizományos értékesítés érhette meg egy-két éve, de már ez is telítődött.


A kereskedelmi trendek még mindig a diszkontok és az alacsonyabb ár , illetve jó ár-érték arány irányába mutat.Így ezen a vonalon kell gondolkodni,vagy bevállalni a résgazdálkodást. Nyitott szemmel járni és meglátni, hogy mi az amit keresnek, de senki nem tudják könnyen beszerezni egy-egy területen.


Igazából azt kell észrevenni, mire van valós igény.

Ez lehet bármi, ha van akinek tényleg szüksége van rá és keresi, és a vevő számára elfogadható áron kínálod, legyen az szolgáltatás, vagy termék.


Egyébként őszintén szólva a kizárólagos hazai vállalkozásról én lemondtam, inkább nonprofitba gondolkodok elsődlegesen, és csak másodlábként vállalkozásban, az előnytelen adózási és egyéb jogszabályok miatt.

2013. febr. 13. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
Amit leírtál az nagyon részletes és ezer köszönet a segítségért.:) Hát tapasztalat az van, apukámnak több biztonsági cége is volt, és szinte minden olyen szakvizsgával rendelkezik (vagyonőri, fegyvertartási engedély, kockázatelemzés vagy mi, stb.) ami kell ehhez a szakmához, volt pénzszállító és banki fegyveres őr is. Ő lenne a cég kockázatelemzője, azthiszem így hívják ezt a pozíciót, de a franc tudja.. Ez a támogatás nem hülyeség, mindjárt utána is nézek. De minimálisan 10-15 milliós kezdőtőke szerintem kéne. Vagy még azon is gondolkoztam, hogy kéne találni valami biztos alapú biztonsági céget és betársulni a szolgáltatásainkkal. Szerintem a mai világban a pénz és értékszállításra, valamint a személyvédelemre nagy igény van. A cég székhelye lehetne Bécsben, bár nem tudom, hogy hogy műxik ez a külföldi cégalapítás. Azért is lenne jó ez a társulás, mert ugye senki nem bízná a pénze/értékei/saját védelmét egy teljesen friss cégre, ezt megértem. De egy jól működő bizt. cégnek van hírneve és ügyfélköre is, szóval könnű lenne elindulni. Mindenképpen kis haszonnal, de nagy forgalommal szeretném kezdeni.
2013. febr. 13. 13:04
 9/18 Flector 67 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnos a biztonsági cégek piaca eléggé telített. Mellesleg apukád mit csinált a cégeivel? Miért nem tartotta meg őket?

2013. febr. 13. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

A biztonsági cég és egyéb ezzel kapcsolatos dolgok sajnos életképtelenek. Tele van a piac velük, és csak a nagyobb tőkeerős háttérrel rendelkező cégek maradnak fent. A saját vállalkozásom üzleteiből is egy nagyobb cég szállítja a bevételt. Semmi pénzért nem cserélném le őket, még akkor sem ha egy új cég jönne egy még kedvezőbb ajánlattal.


Egyszerűen a másfél évszázados tapasztalata, komplex szolgáltatási csomagja, biztosítása és profizmusa miatt választja az ember.


VIP szolgáltatások piaca telített, szinte minden autókölcsönzőnek van ilyen szolgáltatása.


Webshop elektronikai termékkel pedig ötlettelen és tucat.


Egy vállalkozáshoz egyediség szükséges, mert az lesz ami fent tartja többi közt.


Sajnos magyar keretek közt nem sok minden működik..egyszerűen az emberek nem olyan rendszerben nőttek fel.


Még azért az USA-ban megszokott hogy parti kiegészítő, vagy virágcsokor házhoz szállításra milliárdos cégek épülnek.


Az amerikai édesség nem rossz ötlet, de itt kizárólag családi vagy édesség manufaktúra terméket tudok elképzelni amelyek olyan élményt adnak a vásárlónak amit egy Tesco/Auchan polcáról nem tud megvenni. Itt viszont nem könnyű a gyártóval megállapodni,aztán a szállítás miatt is jelentős többletköltség hárul már az amúgy sem olcsó termékre. A csokoládé érzékeny áru, akár milyen konténerben nem lehet szállítani. Erre kialakított hűtő konténerben kell, hogy a szállítási lánc alatt az előírt hőmérséklet ne csökkenjen. Fullos édességet légiúton is lehet "szállítani" de hát itt irreális költségek keletkeznének.


Én hasonlóan külföldről beszerzett termékekkel foglalkozom, igaz nem édesség hanem pl. sör. Díjnyertes családi belga, német, cseh sörfőző manufaktúra cégektől szerzem be ahol az ipari mennyiség szó teljesen ismeretlen, kis szériában készült termékek amelyeket itthon egy boltban sem kapsz meg.


Pontosan a termék ritkasága miatt, ennek megfelelő áron lehet eladni, amit nem mindenki tud megengedni magának.


Én neked két vállalkozást ajánlok:


Egy édesség manufaktúra, ahol elől van az ízléses üzlet, hátul pedig a csokoládé "műhely"


Vagy pedig olyan kávézó/étterem franchise ahol kézzel készült édesség és pék sütemények is elérhetőek. Többek közt én is ebben utazom.Persze itt magasak a franchise költségek, de olyan helyen kell nyitnod ahol kereslet és valós igény lesz rá. És persze a biztos hátteret egy akár 140 országban jelenlévő cég adja.

2013. febr. 13. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!