Hogyan szerezhet egy kezdő "nagy" munkát?
Fel is kell nőni a feladathoz. Teszem azt az öledbe pottyan és ráébredsz, hogy hirtelen nem találsz annyi embert, nem elégséges a szállító jármű ami van, vagy nem tudod finanszírozni a munkásaid amire téged kifizetnek... Nem is lenne helyes, ha most egy szál ketteslétrával elvállalnád.
Kezdj el dolgozni, munkát szervezni, vegyél fel pár embert amikor már tudsz annyi ügyfelet szerezni. Közben folyamatosan emberekkel ismerkedsz meg, épülnek a kapcsolataid, lehetőleg ne húzd le a megbízóid...5-6 év múlva meglehet az a lakópark.
"kezdő festő vállalkozóként "
Kezdőként sehogy, de ha mégis, akkor szerintem csúfosan bebuknál.
Ahogy a többiek is írták, apránként kell felépíteni a dolgokat.
Ott kezdődik az egész, hogy a ha kapnál is egy nagyobb falatot, az emberek elkezdenek dolgozni, a szerszámokat, az anyagot, a munkásokat mind saját zsebből kell állnod, kell fizetni, mert pl. egy lakópark kifestéséért járó pénzt azt nem előre szokás fizetni - max menet közben, félúton kapsz egy utalást.
Tehát kezdéskor már több millió forinttal kellene rendelkezned ehhez.
Ahhoz, hogy nagyobb megrendeléseket kapj, már valamit le is kell tenni az asztalra - de akkor még mindig ott van ugye a "valakinek a valakije" - az hamarabb fogja megkapni a megrendelést.
Én egy olyan vállalkozónál dolgoztam, ami ilyen munkákat csinált, jóban voltam a főnökkel, tudatosan nyaltam a seggét, mindig kifaggattam a melókról, hogy hogyan csinálja az árképzést, hogy pontosan ki is a munkaadó... Sőt, mikor a helyszínen beszélt a fővállalkozókkal, akkor is mindig úgy alakítottam, hogy ha lehet, halljam miről van szó...
Aztán jött 2 egybe eső meló amit letárgyalt a fővállalkozóval, hogy az egyiknek csak 2 hét csúszással tudunk nekiállni, na akkor léptem, kb 2 napom volt összehozni 5 alkalmazottat és megpályázni a melót... Sikerült is, de összesen 3 ilyen melóm volt, rengeteg stressz és folyamatosan melózni kell, nincs semmi pihi... Mikor az alkalmazott otthon alszik, akkor is folyamat csöng a telefon, valami mindig van... Inkább megtanultam németül, meg velencei vakolatot csinálni...
re: " a munkának élek"
Hogy fog "szeretni" majd a feleséged - ha lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!