Mi lehet a guppim baja? (kép lent)
joci...nézd már meg azt a képet alaposan. tipikusan az úszórothadás jeleit mutatja a hal:
tiszta fekete a farokúszó töve, lelapul a hátúszója és ha jól megnézted volna a képet te is észre veszed a szakadozott, valamint a végeinél szinte teljesen átlátszó farokúszót.
emellé érdemes lenne azt is tudni, hogy import hal vagy hazai tenyésztésű. ugyanis ha import hal akkor esélyes, hogy eleve bélféreggel fertőzött, mivel a külföldi tenyésztelepeken ez egy jellemző megbetegedés szokott lenni. míg hazai guppik esetében ez ritkán fordul elő...
szóval kedves kérdező, még mindig azt mondom, hogy olvass utána az úszórothadásnak mert bizony abban szenvednek a halaid. enyémek közül is több elpusztult egy behurcolt darakór következtében kialakult úszórothadásban.
12. válaszoló, én annyit mondtam, hogy a fő ok szerintem az akvrium korából adódóan nitrit mérgezés is lehet, az első hét mindig kritikus.
Sokaknál előfordul, hogy nekilódulnak szaporodni és ahogy nőnek a halak növekszik a terhelés is, amit az akva már nem bír el.
A betegség kiváltó oka általában a ludas, átlag a plafon 3 betegség szokott lenni, darakór, hasvízkór, a harmadik változó, nem ritka az úszórothadás, napokban is volt kérdés aminél egyszerre kettő jelent meg.
Tehát lehet simán úszórothadás, a 10. válaszomban ennyit írtam:
"Én tehát várnék a kezeléssel, ha a többi hal tünetmentes.
Ha mégis valami tünet mutatkozik akkor lehet kezelni őket, csak ne az akváriumban, tedd külön őket egy vödörbe és ott kezeld őket."
Te 25% vízcserét javasoltál + fishtamint, a háziállat.hu link brutális dolgokat ír ellenben.
A jbl külső szűrőnél mint a terránál hulladék a gyári töltet, nehezen állnak be a ritka szivacsok.
A lényeg, ha nitrit csúcs közelébe érkeztek a halak akkor egy tucat betegség van a palettán amit elkaphatnak. Felállt biológiával, megfelelő gondozással sok esetben a biológia rendeződésével egy megoldódik.
Akkor van probléma ha a gazda tele locsolja az akváriumot gyógyszerrel, példa nálam a 10m3 családi medence algás lett, egy csapott evőkanál réz szulfát teljesen eltüntet minden algát, megöl minden baktériumot, szép tiszta a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!