Mitől van a 9 hónapos Yorkshire terrier-emnek durva ősz szőrszál a hátán?

Szia!
Honnan vetted a kutyust?
Megbízható helyről?
Értem itt, hogy tenyésztőtől, tk-vel, vagy tk. nélkül?
Amennyiben nem ismered a származását, elképzelhető, hogy nem 100-as a kutyus.
VAgy a mama, vagy a papa keverék, és a kicsinek a szőrminősége visszaüt a nem yorki ősre.
Ha tenyésztőtől vetted, kiállításra, tenyésztésre, garanciát vállalt a gondolom, akkkor, pedíg lehet reklamálni nála.
Vissza gondolom nem akarod adni, viszont akkor jogosult vagy 1 kiállítási minőségű kutyusra a következő alomból, amit te választhatsz ki.
Üdv.

Jaj de hogy is ez nem gond. Tudod a yorkshire terriereknek szürke színű lesz a hátukon a szőr. Most változik a szőre...nyugodj meg semmi gond nincs vele. Az enyémnek is őszes...
Nyugalom:)
Egy yorkie fiú gazdija:)

Szia!
Első vagyok.
Nem is az őszes színnel van gond, hanem a durva minőséggel.
Egy yorkinak sosem durva a szőre, sehol, akármilyen színű is.
Helyedben rákérdeznék.
Bár, ha nincs tk-d, gondolom szerződés sincs, akkor hiába reklamálsz.
El kell fogadnod, hogy esetleg nem fajtatiszta kutyust vettél.
Gondolom, azért így is szereted.

első válaszoló meg részben igazad van részben nem...
ha nem ismered a fajtát és annak betegségeit, ez esetben a szőrzet tulajdonságait... esteleg nincs ilyen kutyád akkor nem tudsz segíteni sem.

Kedves kérdező: nem tenyésztőtől vetted. Egy tenyésztőnél a törzskönyv nem opcionális. Az a kutya igazolványa.
Egy szaporítótól szerezted be, akármi lehet benne, akár még sündisznó is, és mindjárt van magyarázat a durva szőrre. :)

Kedves 15.04-es!
Látogass el néhány yorkis fórumra.
Én megtettem,éppen a Te hsz-ed miatt.
Rákérdeztem erre a szőr dologra, éskapásból a fajtatisztaságot firtatták, nem a vitaminhiányt.
Ne vezesd félre a gazdát, vitaminhiánytól nem lehet egy yorkinak DURVA tapintású szőre, hacsak nem súlyos genetikai hibás a kutya.
Az viszont szerintem ugyanolyan,sőt nagyobb baj, mintha nem lenne fajtatiszta.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!