Úgy látom, kevés olyan pár van, akiknek a gyereke mindkét szülő nevét viseli. Ti is így tapasztaljátok, és ha igen, miért van ez?
Pl. Nagy János és Kovács Ildikó lánya Nagy-Kovács Enikő, erre a névadási formára gondolok.
Szerintem így igazságos, mert a gyerek ugyanannyira az anyjáé is. Örülök, ha (nagyritkán) azt hallom, hogy egy pár ezt a megoldást választotta, én is így tervezem - de miért vagyunk ezzel ilyen kevesen?
Így aztán senki nem mondhatná még viccből sem, hogy jobban örül a fiúgyereknek, mint a lánynak, mert nem lenne az, hogy a lány nem viszi tovább a nevet. :)
Pláne ha belegondolok, nem kevés olyan gyerek van, akit elhagyott az apja, akit az anyja nevelt el egyedül, és mégsem annak a nevét viseli, aki közelebb áll hozzá, akinek többet köszönhet - az édesanyjáét.
Nekem ez a kotojeles nev abszolut nem tetszik. Amugy is a rovid, egyszeru nevek tetszenek, de igy, hogy kotojellel kell irni a nevet, plane nagyon rossz!
Es kepzeld el, hogy a Nagy-Kovacs Eniko ha ferjhez megy majd, hogy fogjak hivni?:)))
Pl. a fiu akit valasztani fog Horvath-Nemeth Peter. Hogy fogjak hivni akkor a Nagy-Kovacs Enikot?
Ha tudod ird le legyszi, mert en elkepzelni nem tudom.
Igaza van az elottem levonek, en is ez a dolog miatt nem szeretnem ha igy hivnak a gyerekem. En inkabb a masodik nevnek adnek 2 nevet. Legalabb mindketto tetszene :D
Amugy a vezeteknevem egyaltalan nem tetszik! Csak szenvedtem egesz gyerekkoromba miatta.
De akinek a masik variacio tetszik nem itelem el! Mindenkinek joga van azt adni a gyerekenek ami es ahogy tetszik! :D
Az én vezetéknevem 13 betű
az apáé 9
a kislányom keresztneve 8!
Szerinted kiírta volna végig?
Ha rövid családneveink lennének én is a kötőjeles változatot választottam volna!
Egyetértek az előttem szólókkal. Egyrészt hosszúnak tartom, másrészt nincs megoldva a következő nemzedék elnevezése. Milyen nevet kap majd 2 ilyen nevű ember gyereke? 4 nevet? Mindegyik kiválaszt egyet a kötőjeles neveiből és azt adja a gyerekének? Ő már csak az apa dupla nevét kapja meg? Vagy mind a kettő apai nevét.
Szerintem nem egyértelmű és akik adják nem gondolnak már a következő generációra.
Jomagam is ugy gondolom hogy csak problemat okoz a kettos nev.Bocsanat ha a kovetkezo nem egeszen ide passol.
Ugy hiszem, hogy egy nevet az ember elete vegeig visel, es nagyon fontos hogy milyen nevet valasszunk a gyermeknek.
Szeretni fogja e es buszke e lesz ra.
manapsag elterjedt a modern nevek hasznalata magyar vezeteknevekkel( kovacs kevin) , kerem , hogy hangzik ez?
a rovid nev mellett vagyok en is es semmi bonyolitas.
Egyebkent en imadom a nevemet, es a lanyonak is ezt fogom adni( a parom beleegyezesevel persze).Remelem nem bantottam meg senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!