Megmenthető egy házasság?
Én kiváncsi lennék arra, hogy miért hagyták idáig fajulni? Mármint itt arra gondolok, hogy azt az ember érzi előbb is, amikor a dolgok elkezdenek rosszra fordulni, akkor miért nem jut eszébe egyik félnek sem változtatni? Gondolom a kényelem miatt.
Mi 9 éve vagyunk együtt a párommal, de amint érzem, hogy kezd romlani a helyzet, akkor szólok neki, és mivel ő is azt szeretné, hogy jó legyen ez a kapcsolat így próbálunk tenni ellene, együtt, közösen.
Szóval én azt mondanám, hogy van egy idő, ami után már nem lehet olyan egyszerűen megbeszélni a dolgokat, mert annyi sérelem van mindkét fél részéről, hogy a szálka ott maradna. Persze ha mindkét fél akarja, akkor gondolom nem reménytelen, de szerintem az elsődleges célnak annak kéne lennie, hogy ne hagyjuk eddig fajulni a dolgokat.
28/n
Szerintem egy házaság akkor menthetö meg ha valamikor nagy szerelem volt ha a felek olyat várnak el a másiktól ami egyszer megvolt de már hiányzik.
Pl barátnöm felhív hogy egyre rosszabb a házasága. tudom soha nem voltak az összebújosok, havi 2-3 sex a max volt mindig is, soha nem volt izgalom a kapcsolatukba. mindig átvészelték a helyzetet, de most nagyon boru látó, és kiábrándult. mondtam neki olyat várjon el ami régen megvolt, mert kutyából nem lesz szalonna. és ennyi idö után képtelenség 180 fokot fordulni, ilyenkor csak vissza hozható ami régen volt.
Pl 5 éve élünk együtt párommal, még a gyerek megszületése után is sokat ölelkeztünk csókoloztunk, majd kb 3 hónapja azt éreztem hogy semmi, nem jön, nincsenek családi ölelés (mikor jöna lányom is közénk), és igazából semmi. na ekkor szoltam, megbeszéltük és ettöl a pillanattól vissza állt minden a helyére. miérT? mert olyat vártam el ami régen is megvolt. pl soha nem várnám el hogy megmasszirozzon mert soha nem tette és ezek után sem fogja, ha meg egyszer neki állna maszirozni tuti furán esne, mert tudom nem szivvel teszik.
Ha mind a két fél akar tenni érte, akkor menthető.
Képzelj el egy lovaskocsit két lóval. Ha csak az egyik ló húzza, míg a másik csak sétál mellette, mi lesz a húzóval? Kifárad. Megdöglik.
Két ember kell egy kapcsolat létrejöttéhez, működéséhez, megromlásához. Ugyanígy a helyrehozáshoz is kettő kell!
Én is amondó vagyok, hogy mindent meg kell beszélni a másikkal. Nem jó, ha csak felhúzzuk az orrunk és nem szólunk.
Próbáljatok meg elmenni kettesben egy kicsit valamerre, ha megoldható. Ilyenkor visszatérnek a rég szép dolgok. :)
Köszi mindenkinek. Sajnos én már túl vagyok ezen, mert valóban túl későn kezdtük el kezelni a problémákat, igazából csak én akartam változtatni, a párom nem. Ráadásul az elképzeléseink nagyon távol vannak egymástól, pedig semmi olyat nem vártam el tőle, ami korábban ne lett volna meg.
Igazából az érdekel, hogy merjek-e biztatni másokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint én. Lehet-e egyáltalán jól kijönni ebből?! Amikor már tényleg csak a veszekedés van?
Második vagyok.
Mi a problémátok? Miért érzed azt, hogy nem megmenthetö?
Pl voltam férjnél, és ott én sem akartam a megmentést, mert tudtam, hog kutyából nem lesz szalonna. Össze jöttem majd hozzá mentem (na de minek) mert jó emebr volt. De mindig is hiányzott valami, hiányzott a nagy szerelem, és még ezer dolog. Mikor már ez kényelmetlen volt és iszonyatosan hiányzott elkezdtem akarni ezt, de rájöttem hogy a férjem soha de soha nem tudta azt megadni ami nekem kellett. így elváltam és megtaláltam azt aki megadja és így 5 év után is úgy érzem pont az lett a második férjem akit akartam.
Egy házasság ami nem más mint párkapcsolat, az élet alapvető nehézségeivel, érzelni viszonyaival mutatja meg önmagát. A mai ember nem egymás mellett ha nem egymással akar élni. Már pedig vannak írott és íratlan szabályok. Mellé társul az egyéniség szerepe is. H aezek nem működnek akkopr vége. Vissza fordítani ??? A leg nehezebb. Sokan meg próbálják ha nem más a gyermek kedvéért, de akkor működik ha mindenki be látja hibályát.
Két ember kellett ahhoz, hogy el romoljon, az egyik fél jót a másik rosszat tett. Mellé társul az érzelmi kötődés. a szerelem, szeretet. Kilátások , kutyából nem lessz szalonna, vagy lessz. De a sérelmek meg maradnak, mint alap kiinduló pont. Ezért érdemes jól csinálni, mint a rosszat jóvá tenni.
Én például akkor láttam be, hogy nem amikor meg kaptam a bíróságtól a házasság felbontására irányuló kérelemben a következőket: házas életünk teljesen és helyrehozhatatlanul megromlott, annak helyreállítására nem látok esélyt. Amikor ezt valaki le íratja, saját akaratából alá írja, akkor nincs miről beszélni. Akkor innetől kezdve mindeni éli az életét. Szerintem ezen is múlik.Én folyamatosan kérleltem a feleségem, hogy üljönk le , beszéljük meg, az anyukálya osztotta neki az észt. Ő , meg azt tette. Áldásom rá.
A leg utolsó pillanatig könyörögtem, hogy beszéljük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!