Összeköltözünk a párommal, nála 2 21 év alatti, nálam 1 4 éves gyerek. Jogosultak leszünk így a teljes adókedvezményre?
Lehet, nem jól tudom, ebben az esetben elnézést.
Engem úgy tájékoztattak, hogy ilyen esetben akkor jár a három gyerek után a kedvezmény, ha a férfi a nevére veszi (tehát örökbefogadja) a nő gyerekeit, és ha jól tudom, házasnak is kell lenni. Ebben az esetben viszont az exférj nem köteles tovább gyerektartást fizetni.
A kaját fél áron kapjátok így is, meg a tankönyveket ingyenesen (ha majd aktuális lesz, és még mindig van 3 kiskorú... vagy már megint ;), attól függően, mennyi a gyerektartás összege, nem biztos hogy érdemes belevágni.
A kockázat sem kevés, mert válás esetén a pasi az összes gyerek után fizet gyerektartást, tehát az örökbefogadott gyerek után is.
Mozaicsaládnál én már nem kalkulálok azzal, hogy úgyis örökké együtt maradunk, bár ezen dolgozunk. De már úgy alakítjuk a dolgokat, hogy ne fázzunk rá, ha mégsem.
Nem lesztek jogosultak.
Ha egyikőtöknek lenne kettő, plusz egyközös gyerek, akkor járna.
Így egyikőtök sem nagycsaládos.
100%-os adójóváírás nem létezik.
3db gyereknél 660e Ft-ról beszélünk havonta, ami ténylegesen 99e Ft-ot jelent.
Nem sokan vannak akik ekkora összeget is igénybe tudnak venni. :) Azonban ez 1 főre korlátozódik.
Ha te igénybe veszed az összeset, akkor a párodnak nem jut semmi adójóváírás.
Ha megosztjátok az a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!