Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Almaecet tapasztalatok? Ti...

Almaecet tapasztalatok? Ti isszátok, érzitek előnyét?

Figyelt kérdés

23 éves férfi vagyok


A hajam erősen korpásodott, olvastam, hogy ecettel mosva ez enyhíthető.

Valóban hatott, néha azzal mosom, azóta jelentősen jobb.


Ugyanakkor olvastam, hogy az almaecet is jó hatással lehet(pl reggelente inni), a bőröm száraz, pattanásos vagyok, feltűnően (indokolatlanul) sokat fáradt (ezzel együtt a koncentrációs képességem sem a régi), rendkívül izzadékony.


Cikkekben pedig pont ilyen tüneteket soroltak fel, ezek javítására jó lehet, mondván “lugosít”.


Azt is írták, hogy a sok fehérje, cukor, tartósítószer “savasít”. Edzem, így rendkívül sok fehérjét (húst) viszek be, így az irománnyal összefügg a helyzetem.


Ezektől függetlenül azért erős kételyekkel fogadom ezt az egészet, hülyeségnek hangzik ez az “elsavasodás” dolog, ugyanakkor kipróbálom, ártani nem árthat, ettől függetlenül is egészséges. Kár, hogy ilyen piszok undorító íze van. :)


Kinek mi a tapasztalata vele?



dec. 11. 01:58
A kérdező szavazást indított:
Segített
Ártott
Nem éreztem hatását
5 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Én mostanában csináltam házilag. Jól kimosok egy nagyobb befőttesüveget, forralok vizet, feloldok benne úgy 5 evőkanál cukrot, meghámozok 2-3 almát, apróra vágom vagy lereszelem, bele az üvegbe, felöntöm cukros vízzel és egy tányérral lefedem. Az első folyamatban alkohol képződik, ilyenkor nem szabad hogy oxigént kapjon, minimális oxigéncsere jön létre ahogy a gáz képződik és megemeli a tetején lévő tányért, de ez kell neki hogy ne robbanjon szét az üveg. Így erjesztjük szobahőmérsékleten (20-25 fok) úgy 5+ hétig, utána kiszedjük az almákat, leszűrjük a lét, visszaöntjük az elmosott üvegbe és további 2+ hétig ecetesítjük. Ilyenkor már oxigént kell hogy kapjon, így vagy tányér nélkül pihentetjük, vagy ráteszünk valamilyen textíliát hogy azon keresztül szellőzzön. Nem kell legumizni. Minél tovább erjesztjük, annál jobban kiázik az alma (intenzívebb lesz az íze) és minél tovább ecetesítjük, annál erősebb lesz az ecet. Ha megvagyunk, újra leszűrhetjük ha gondoljuk, mert a folyamat következtében ecetágy is keletkezhet. Más íze van mint a boltinak, erjedtebb, mustosabb. Inkább magában fogyasztható, vízbe keverve (szerintem) nem olyan finom.
dec. 11. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Korpás fejjel bőrgyógyász kellene, nem ecet
dec. 11. 05:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

#2


Voltam. Kétszer is.

Elhajtott, mondván próbáljak ki más samponokat.

dec. 11. 09:04
 4/4 anonim ***** válasza:
91%

Akkor menj el egy normálishoz, aki

Csinál bőrkaparék vizsgálatot

dec. 11. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!