Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Az örök fóbia: Olaj vagy Zsír?

Az örök fóbia: Olaj vagy Zsír?

Figyelt kérdés

Melyikkel egészségesebb főzni?

Kutatások szerint a zsír jobb mint az olaj.

De már van ismillió féle olaj: kukorica, szőlőmag, olivábó 100 féle, Melyik a legjobb, egészség szempontjából?


2009. aug. 27. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az olajjal az a legnagyobb probléma, hogy sok fajtát nem sajtolással, hanem kémiai úton nyernek ki, így ezeknek a kémiai anyagoknak a maradéka benne marad az olajban. Tehát vagy hidegen sajtolt olajat vegyél, vagy jó minőségű zsírt. (Pl. a mangalica zsírban nincsnek káros zsírsavak)
2009. aug. 27. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Zsír-al romlik pl a sültkrumpli íze legalábbis én így tapasztaltam, próbáltam házi zsírral boltival mind1ik krumpli rossz ízú volt..


Szóval ha főzöl akk zsírral tedd, hagyma pirítás stb. De am olajjal és max 2x használd újra az olajat.

2009. aug. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

egyik sem jó.:D

de választhatsz a vastagbélrák illetve a szív-, és érrendszeri megbetegedések között.:D

ez kb. ilyen hitkérdés.

mint hogy a csapvíz-e a jobb vagy az ásványvíz.

2009. aug. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Olaj!

Van olyan, hogy szőlőmag? Én azt eddig csak kozmetikumok összetevőjeként láttam.

Jó pár mázsa szőlő magját össze kell gyűjteni egy liter olajért. Nem lehet valami olcsó mulatság.

2009. aug. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Az ásványvizesnek: Olyan kérdés igen, de ez az oldal arra való nem???

A kozmetikusnak:

Igen van, és állítólag 3-4szer olyan forróra fel lehet melegíteni füstölés nélkül, mint a sima napraforgóolajat, ezáltal egészségesebb benne a sütés (állítólag) literje 2000ft.

2009. aug. 27. 10:37
 6/8 anonim válasza:

Ajálok egy jó kis blogot , ami ilyen témákkal foglalkozik, most pont ez a téma van terítéken.


[link]

2009. szept. 4. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

A hagyományosan kisutott disznózsír a jó, olajból csak a természetes hal olajak ksi mennyiségben!!


A Fókazsír is nagyon egészséges!!


A Szív és érrendszert pedig fitten tartja a rendszeres fokhagyma fogyasztás és a rendszeres mozgás!!

2009. okt. 25. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Forma-forma. A lényeg,hogy jó minőségű legyen.

A napraforgóolajban úgyis van repceolaj,a bolti zsírban pedig ki tudja milyen növekedési-hormonmaradványok...stb. vannak beépülve....:)

Szóval házi zsír, jó minőségű étolaj, vagy olívaolaj.


Valamiben meg kell halni,szerintem az olajjal/zsírral való főzés még mindig jobb,mint a dohányzás.

2009. dec. 1. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!