Pajzsmirigy túlműködéstől lehet a brutális hajhullás?
Pajzsmirigy túlműködésem, megnagyobbodásom van. Augusztus végén lesz a műtétem, mert már egyáltalán nem bírom a terhelést, fulladok. Szülés után azonban már hormonálisan is megmutatkozott, most tsh 0.01 a t3 vagy 4 (most nem tudom) 44. Ettől lehet a hajhullás?
Valamint egy olyan kérdésem lenne, hogy aki volt már ilyen műtéten: műtét alatt lehet valamilyen ruhát viselni, pizs. alsó? Utána viszont a hálóing kényelmesebb, nem wc stb. szempontból? Most kell beszereznem ilyen vállalható ruhákat, és nem tudom milyet is vegyek?
Simán okozhatja.
Gyógyszeresen nem lehet kezelni?
Szerintem semmilyen műtét alatt nem lehet ruházat rajtad. Utána meg abban vagy, amiben neked kényelmesebb, a betegséged szempontjából szerintem mindegy, hogy pizsama vagy hálóing. Én gombos pizsamát vinnék magammal, mert azt ki tudod gombolni, nem ér hozzá a sebhez.
A elsődleges pajzsmirigy túlműködés:
A mirigy megnagyobbodása, az emelkedett pulzus, a meleg, sima, nedves bőr, a remegés, a szemtünetek, a pitvarfibrilláció, a pszichés feszültség és a fokozott aktivitás, az intenzív izzadás, a meleg-intolerancia, a kifáradási hajlam, a megnövekedett étvágy, a súlycsökkenés, az alvászavar, a gyengeség és a fokozott bélmozgás (olykor hasmenéssel).
A pajzsmirigy-túlműködés kialakulhat gyulladás, autoimmun betegség, jódtúladagolás és gyógyszer mellékhatásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!