Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jobb a rozskenyér, mint...

Miért jobb a rozskenyér, mint a fehér vagy félbarna? Egészség szempontjából? Fogyás szempontjából?

Figyelt kérdés
2012. nov. 30. 17:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem jobb, csak ma divat ezt állítani. Akkor árt mindegyik, ha sokat eszel belőle.
2012. nov. 30. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Valaki érzékeny a fehérkenyérre, van olyan tartalma ami a barnában nincs.
2012. nov. 30. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 hangszoros válasza:
Azért mert barna, vagy barnás nem biztos, hogy rozs! Egy cimbim dolgozott Newyorkban egy pékségben. Ott kakaóval szinesitették a portékát.
2012. dec. 3. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, de KONKRÉTAN a rozskenyérről kérdeztem, nem arról, hogy miben különbözik a többitől...
2012. dec. 3. 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
szerintem semmivel sem jobb... állítólag nem is kéne ilyeneket ennünk... lisztet egyáltalán nem.
2012. dec. 4. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
Semmivel sem jobb a rozsliszt a többi gabona féle lisztjétől a lényeg az hogy teljes kiörlésű-e(aza a rost anyag is benne van) vagy finomított, ez utóbbi esetben egészségtelen és hízlal.
2012. dec. 5. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 Katucika0912 válasza:
Mind ugyanúgy hizlal , ha ugyan azt a mennyiséget eszed meg mindegyikből! Azért mondják , hogy a barna kenyértől nem lehet úgy hízni , mert az tömörebb ! A fehér kenyérből levágsz egy jó vastag "paraszt" szeletet , megeszed , és még tudnál enni , főleg ha langyos friss, míg a barna kenyérből , nem tudsz max 2 szeletet (vékony) megenni mert az annyira tömör és telít ! Én egy szeletet tudok csak megenni barna kenyérből...
2012. dec. 5. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék az "inteligens válaszadókhoz"!

Más a GI értéke.

Hogy jobb-e számodra, azt neked kell kitalasztalni, mert minden szervezet más és más.

A magvas, illetve magas rosttartalmú kenyerek a legjobbak: a benne lévő összetett szénhidrátokból a bélben lassabban, egyenletessebben elosztva szivódnak fel a cukrok, ezáltal nem emeli meg annyira a vércukorszintet - ami hosszútávon kevésbé vezet inzulintermelés problémáihoz.

2012. dec. 5. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
csirtep jól mondja! Mellesleg a magasabb rosttartalom elősegíti a gördülékenyebb emésztést. Ennek hiánya számos betegség forrása.
2012. dec. 5. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 pattancs válasza:
56%
Azért jobb, mert olcsóbb. :D
2012. dec. 8. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!