Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön miért jobb minőségűe...

Külföldön miért jobb minőségűek az élelmiszerek, Magyarországon meg nem?

Figyelt kérdés

Hollandiába szinte örültem meglepődtem amikor boltba mentünk. Az élelmiszerek sokkal jobb minőségűek. A mogyoróvaj sokkal nagyobb mint itthon. Akárcsak a mogyorókrém, kekszkrém stb sokkal nagyobb sokkal több van benne.


A teás dobozokban is több van. A kenyér is finomabb.


Szinte teljesen más az élet. Az ott élők meg halakat, sokkal egészségesebb ételeket esznek. Itthon meg káros sertés húsokat, zsíros ételeket. Itthon sokan a nyugdíjat sem élik meg. Külföldön meg sokkal életelibbek az emberek.

A fizetésekről meg ne is beszéljünk.



2021. júl. 3. 12:14
 1/3 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
59%

Mert igényesek. Magukra, a környezetükre, az emberekre, a kultúrára. Ha a magyar lakosság java igényeseb lenne, minden más lenne. Más államvezetés, más szabályozás, érdemben minden más lenne.

De nekünk jó a sufni, németből behozott merdzsó, honosítjuk, jó lesz. Iskolában minek is tanulnánk, miért is tennénk bármi változást, majd lesz valahogy.

Akik meg tesznek (pl. eü-sök, akik felálltak, és továbbálltak) nem áll senki melléjük. Nem baj, majd nyögitek a 100%-ban magánnak megfelelő TB rendszert, még annyitok se lesz.

Ez csak egy levezetett példa a gyengébbek kedvéért. (:

2021. júl. 3. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk nem értem, hogy a nagyobb kiszerelés hogy jön a minőséghez képest.

A minőség is amúgy változó, a népesség átlag igényéhez igazodik. Az, hogy Mo-n zsíros kajákat esznek sokan, az a helyi gasztronómiához tartozik. Én sosem szerettem, de van, aki igen.

És amúgy nem káros a sertéshús sem, meg a zsíros étel sem, ha megfelelő mennyiségben eszed. Magyarország elsősorban mezőgazdaságra volt ráállva sokáig, a földön való munkákhoz meg elég sok energia kell, ezért honosodott meg a paraszti világban sok minden, ami jó energiadús. mert kellett. Nyilván az baj, hogy ugyanazt eszi ma is valaki, miközben mondjuk irodában dolgozik.

Egyébként alapvetően gazdasági okai vannak, meg hogy nincs feltétlen igény többre. Otthon ugyanúgy megveszi mindenki az olcsó májkrémet, olcsó virslit, stb. Én Németországban élek, de éltem Svájcban meg Ausztriában is régebben, itt az ilyeneket meg se venné senki. Egyszer vettünk kint májkrémet, és totál le voltunk döbbenve, hogy májas hús íze van és látszanak benne a húsrostok. Nem is hasonlít a hazaias "igazi" májkrémhez. Más az elvárás.

Vannak ilyen vicces helyzetek is, mint pl az osztrák Spar cég által forgalmazott mirelit húsoknál, ahol messssze nagyobb a hústartalma ugyanannak a terméknek, amit Ausztriában árulnak, mint a Magyarországon árultnak.... Igazából akárhány cikket és véleményt olvasok, hallok ezzel kapcsolatban, mindenki mást hibáztat. Van, aki Ausztriát, hogy a sz-rt adja el Mo-nak, van, aki Mo-t, hogy ezen nyerészkedik (mert amúgy árban kb ugyanott vannak, vagy a magyar drágább). Én jelenleg nem foglalnék állást, melyik lehet a valódi ok.

2021. júl. 3. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Mert a főkipcsak ilyen, magyar minőséget akar jóindulatúan a nípènek.
2021. júl. 3. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!