Mennyire gáz ha valaki nem dolgozik, hanem iszik?
Mert sok emberben nincs meg az a vágyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy hogy többre vigye, vagy legalábbis nem hajlandó tenni érte. Szegényes életszemlélet, lustaság stb...Én is megfigyeltem és nem értem őket. Örülök neki, hogy én nem ilyen vagyyyyyyyyyyyyyyyyyyok és ennyivel le is tudom a témát.
Bocs a sok yyyyyyyyyyyyyy miatt, nemrég véletlenül belehokiztam a billentyyyyyyyűzetbe és azóta az yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy néha beragad.
Nincs jövőképe, esetleg ilyen közegben nőtt fel. Egy ilyennek az a boldogság ha nyitva a bolt, és van abból amit szeret.
Fiatalabb koromban 16-18 évesen én is ismertem olyat aki mindig aludt valakinél, volt pénze amire kellett de még nem dolgozott.
Dolgozok is ilyennel, akinek első az egy sör, két feles és csak azután indul a buszához.
Én sem lettem egy veszettül tanult felnőtt, de jó szakmát sikerült megcsípni, amire szerencsére emberhiány miatt van kereslet, ember meg nincs, így 1 évben 3x is váltogathatnék munkahelyet az országban magasabbnál magasabb fizetésért.
De mivel nem vagyok önálló annyira, és ezt vállalom is, így maradok a kettő közti összegért, itthon a családdal, beosztom amire akarom a pénzt, jelentős összeget rakok el, szóval én tudom miért nem érdemes lecsúszni, pedig velem is elszaladhatna a ló, de rövid távon buli ez csak.
Amikor ott van hogy szülők megöregszenek, anyagi háttered nem lesz, egy jogosítványt nem csináltál életedben, akkor fogod magad egy nullának érezni, és ezért még jobban lezüllessz.
Nem tudom. Nekem az önértékelésemmel egy ilyen életmód nem férne össze. De ez olyan tevékenység ami magát bünteti. Nekünk nem dolgunk vagy érdekünk még külön büntetni vagy lejáratni őket.
Amíg beléd nem kötnek, és nem a te pénzedet isszák el addig nem értem miért zavar.
Rossz ingerszegény környezetben él, nincs jó minta, nincs semmi példa előtte ami ösztönözné, vágyat keltene benne egy (általunk vélt) jobb életre. Nincs hite hogy elérje az esetleges vágyott célt, mert messze áll tőle, nincs ami motiválná, plusz a tetejébe még nem is az a szorgalmas típus.
Szerintem (!) alapvetően mindenki a szeretetet keresi az életben. Lehet ez a fiú egy ilyen társaságban kapja meg azt a figyelmet amit esetleg iskolában otthon nem kap meg. Ez a kevés inger egy szeretetre éhes ember esetében elég lehet, ha az előzőeket is figyelembe vesszük..
Én ilyenekre tudok gondolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!