A debreceniek miért tűrik el a Campus fesztivált?
Én légvonalban nagyon közel lakom a Campuskoz (Kartács utca).
TV-t nem lehet nézni, viszont ágyból hallgattam a Tankcsapdát.
Ki lehet bírni, bár azt én sem tudom hogy az Állatkertben az állatokat mivel kábítják el, hogy ne zavarodjanak meg?! És erről sehol sem lehet olvasni. Tavaly ezzel kapcsolatban feltettem egy kérdést - amit egy óra múlva már töröltek is...
Az viszont tény: a kertünkben legalább 2 hétig nem lesznek vakondok, egerek, pockok, mert messzire menekülnek. És ez nem baj.
Egy fesztivált bárhol tarthatnak, mindig lesz valaki, akinek zavaró lesz. Ha a városban, vagy a város közvetlen szomszédságában, akkor az a gond, hogy sokan nem tudnak aludni tőle. Ha valami külső helyszínen, akkor meg a tanyasiak panaszkodnak, hogy megriadnak az állataik.
A lejárt fű és a szétdobált italosdobozok, papírpoharak is szinte mindig jelen van, természetes velejáró. És még lehetne sorolni.
Érdekelne, kérdező, hogy te hogy képzelnél el egy ideális fesztivált?
Kérdező! Debrecen 200 ezres lakosságából nem mindenki ellenzi a Campus fesztivált. Te itt 200 ezres ellentábort vízionálsz, de közel sincs ennyi ellenző.
Debrecen városának ez a fesztivál óriási bevétel. Gondolok itt az idegenforgalomra (szállás, vendéglátás), a város marketingjére, ÁFA bevételre, iparűzési adóra és sok más dologra amire Hiszti Pisti nem is gondolt.
A Sziget Fesztivál a 2 milliós Budapesten van. Mégse hisztiznek az emberek úgy mint te.
26-os ha szövegértelmezési gondjaid vannak akkor, próbáld újraolvasni azt amit nem értesz. Sehol nem írtam azt, hogy 200 ezren ellenzik a Campus jelenlegi elhelyezését, csak azt, hogy Debrecenben 200 ezerrel többen laknak mint a Vekeri-tónál.
Ezek az előnyök amelyket felsoroltál kinek előny? Mert én nem érzem azt, hogy ettől bármivel is jobb lenne a város élhetősége. Minden fejlesztést ami nem a gyárak építésével kapcsolatos, sőt még azokat is eu-s forrásból valósítanak meg városban, még a legutolsó iskola épület felújítását is. A Nagyerdő és a stadion környéke pedig minden egyes Campus fesztivál után rosszabb állapotba kerül, nem látom, hogy egyre szebb lenne. Ha járnál ott akkor észrevennéd te is. Leamortizált térkövezés, padok, széttaposott üvegszilánkos pázsit, ami 1 év múlva se lesz olyan mint volt stb.
Az nem kérdés, hogy egy szúk kör jól jár ezzel a fesztivállal a milliárdos bevételeikkel, még a kiskereskedők is biztos jól kaszálnak ott egy ilyen fesztivállal, de mindezt úgy érik el, hogy ennek érdekében mások károsulnak a zajszenyezéstől és a szétcsapott környezet miatt.
Budapesten is minden évben megy a balhé a Sziget zajszennyezése miatt, már többször szóba került, hogy nem engedélyezik a további működését. Pedig az egy leginkább ipari felhasználású szigeten van és nem a város egyetlen közparkjában.
Én voltam kint akkor is amikor a Vekeri tónál volt, és a tavalyin is, itt a Nagyerdőn. Mindegyiknek meg vannak az előnyei és a hátrányai is!
A Vekerin adott a hatalmas (korlátlan) terület, van némi infrastruktúra, de elég táboriak a körülmények. Rendkívül diszkrét a közvilágítás... ez nagyban lazítja az erkölcsöket... a hőségben a tó vize nagyon csábító az éjszakai fürdőzésre! Esőben tökig ér a sár, és sok a szúnyog. A környéken van egy pár szálloda, de azok nem akadályoznának semmit - telt gázuk lenne. Kisebb nyomot hagyna, mint a Nagyerdőn hagy. A tömegközlekedés csak busszal oldható meg,
A Nagyerdőn nagyon jó a tömegközlekedés (villamos, busz, troli) és az egyéb infrastruktúra is kiváló. A hely is nagyon jó, bár nem korlátlan a bővülés lehetősége. Én sajnálom a Klinika betegeit, az idősek otthonának lakóit, és az állatkert szegény állatait... Nem látom vészesnek a fűtaposást, tavaly nagyon szépen helyreállítottak mindent!
Ilyen ez a mai fiatalság
Nem törődnek a szüleikkel se a nagyszüleikkel
Fontosabb nekik a bulizás meg a konditerem minthogy segítsenek a szüleiknek nagyszüleiknek felásni megművelni a kertet
Be kéne tiltani a nyári szünetet és a sok bőrébe nem férő diákot 12 órát robotoltatni egy gyárban ingyen
"A Sziget Fesztivál a 2 milliós Budapesten van. Mégse hisztiznek az emberek úgy mint te"
Ugyis most jo ido van, szedd elo a cangat, aztan tekerj el a Rozsika-forrastol a soroksari Milleniumtelepig. Csak azert, hogy lasd, hogy Budapest azert par szammal nagyobb, mint Kiskunbudosbutykos. A 2 millios Budapesten a Sziget fesztival ketto (!) keruletet erint, a III. es a IV. keruletet. a tobbi 21-et nem kulonosebben. 30 evet eltem Budapesten, es egyszer sem hallgattam az agybol a Tanksapkat. Annyit vesz eszre az ember, hogy tobb az ember, foleg a hatizsakos turista.
39F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!