Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borászok az elmúlt 30-évben...

Borászok az elmúlt 30-évben miért fajélesztőzik a mustot ?

Figyelt kérdés

febr. 21. 07:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán hogy biztosan beinduljon a forrás plusz a cukor lebomlas miatt.valószínű annyira bevett dolog lett hagy rakják bele ha kell,ha nem.
febr. 21. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
25%
Miért, szerinted a 40 évvel ezelőtti borászatokban az volt a normális, hogy spontán erjedéssel készülnek a borok?
febr. 21. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
fajélesztőző azért kell mert a rengeteg permetezéssel teljesen lemossák , megölik azokat a gombákat a szőlő szemről amitől a természetes erjedés , forrás be indulna !
febr. 21. 12:06
 4/4 Phoney ***** válasza:
100%

Igen, de a vadélesztő az rulett. Alkoholtartalom, aromaprofil olyan lesz, amilyen lesz. Ma is vannak ilyen minőségi borok, ahol a célközönséget nem zavarja, hogy nem lesz kőzte két egyforma, illetve "vadabb" lesz a kongenerprofil.


A fajélesztő pontosan és egyenletesen hozza azt, amire kitalálták, kiszámítható az eredmény, csak annyiban fognak különbözni a borok, amennyiben a szőlőtermés. És ahhoz konkrétan le is kell mosni a vadélesztőt, hogy ne kelljen vele versengeni a fajélesztőnek. Biztos lehetsz benne, hogy ez sehol nem 30 éve terjedt el.

febr. 21. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!