Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy jó rizses hurka receptet...

Egy jó rizses hurka receptet szeretnék?

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 16:45
 1/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Leírom neked a sajátomat 10 kiló rizshez, amiből kb.55-58 kiló kész hurka lesz.

Húsok:

-fej 10 db(fél)

-szív 6kg

-máj 3kg

-lép 2kg

-toka 8 kg

Fűszerek:

-vöröshagyma 4 kg

-só 60 dkg

-bors 20 dkg

-majoránna 27 dkg

-paprika 60 dkg

-szegfűbors (őrölve) 3 dkg

Sertés vékonybél 80-100 méter.

Ha érdekel, a technológiát is leírom szívesen.

2012. jan. 30. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Várd meg a fő-hentesünk (doboszoli) válaszát, ő ha akarod dekára mondja = írja a hozzávalókat.
2012. jan. 30. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
No mit mondtam? Dekára írja neked! :))))
2012. jan. 30. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 doboszoli ***** válasza:
100%

A félreértések elkerülése érdekében mondom, hogy nem vagyok hentes végzettségű,(nem mintha szégyen lenne)csak érdekel, és művelem valami harminc éve.

A közreadott receptek mind kipróbáltak, működnek, de természetesen mindenki eltérhet ettől a saját ízlése szerint.

Disznósajt, kolbász érdekel valakit? Mátrai, csabai? Tessék, tessék, ne vigyem magammal, ha üzennek értem....

2012. jan. 30. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen Doboszoli! Kérjük a véres hurka, sütni való kolbi, disznósajt és mindenféle finomság receptjét! :) Köszi!
2012. jan. 30. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Doboszoli: nem rossz a hurka recepted,de felénk "svábosan" készítik. A húsok hasonlók,de egy kiló húshoz csak 10 db rizst adunk. A kész hurkát fel is szoktuk füstölni,és nem romlik meg 2-3 hónapig sem.
2012. jan. 30. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:
100%

A véres hurka felénk "nem divat" abban nem foglalnék állást.

Sütőkolbász: 10 kilóhoz

-7kg sertéshús

-3 kg kemény szalonna(toka, háta, ipari)

Fűszer:

-só 20 dkg

-bors 4 dkg

-kömény 4 dkg

-fokhagyma 6 dkg

-paprika (erős és édes) 16 dkg

"Mátrai"parasztkolbász:10 kg, 70/30-as húshoz

-só 22 dkg

-bors 5 dkg

-kömény 3 dkg

-fokhagyma 8 dkg

-paprikák 24 dkg

Disznósajt: 10 kg (saját recept)

-só 22 dkg

-bors 10 dkg

-fokhagyma 10 dkg

-paprika 12 dkg

-majoránna 4 dkg

-szerecsendió reszelve: opció

Húsok:

-fej 5 fél

-szív 3 kg

-vese 2 kg

-bőr 1 kg

Bőrke lé 0,7 liter

2012. jan. 30. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:
100%
Természetesen a sajt betöltve is utánfőzve, szurkálva, préselve, füstölve. Télen megvágatlanul 3 hétig is eláll.
2012. jan. 30. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszi Doboszoli! :)
2012. jan. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
100%

18:46

Hallottam már a "svábos" füstölt hurkáról, ill. a sváb töltelékárukról.

Szívesen megkóstolnám mindet!Azt hiszem a stifolder is sváb találmány, az nagyon ízlett.

2012. jan. 31. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!