Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni jóformán a...

Mit lehet csinálni jóformán a semmiből enni? és nem órákon át főzni?

Figyelt kérdés
vajas, meg párizsis kenyérrel nem lakok jól, egész nap éhes vagyok tőle
2015. jan. 24. 17:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Vagy bundás alma.Sűrű palacsintatésztába mártogatod a vékonyra szeletett almakarikákat és forró zsírban megsütöd, cukorral megszórod.Ez még laktató is.
2015. jan. 24. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 A kérdező kommentje:

nagyon szuper ötetek köszönet ! :)


jelenleg liszt van, meg olaj, (meg fűszerek) pont mint ahogy utolsó előtti írta :) asszem főzni kell, utána meg tojásban pirítani.., valahol nekem fel van írva


de szokott lenni alma,(tök jó ötlet utsó is) szalonna


a zöldborsós dolgot kipróbálom majd, nem értem miért van lepontozva..


jelenleg tészta sincs, meg mák, dió, semmi, de búzadara van

a tejberizs nekem mindig leragad, ill volt már, hogy majd' 1 liter tej elpárolgott és a rizs még mindig kemény volt..


köszi a tanácsokat

2015. jan. 24. 22:42
 13/25 anonim ***** válasza:
89%

párizsis kenyérrel nem fogsz jól lakni mert az üres kalória.

-Paprikás krumpli

-egy tejfől, egy hagymá, egy kiskanál pirospaprikát, só-bors. A hagymát felvágod egy pici zsíron megpíritod rá dobod a pirospaprikát, a sót és a borsot. Bele a tejfől majd alaposan elkeveres és egy picit forralod.

Kifőzől száraztésztát és összekevered melegen a tejfölös szósszal. Picit még melegíted a lábasban tűz felett majd lekapcsolod és kész.

-krumpliprósza. Reszelt krumplit keversz össze liszttel és tejjel/vízzel és pici zsíradékot adsz hozzá. Egy zsírral kikent tepsibe öntőd és a tetetéjre pirított hagymát raksz. Megsütőd és kész.

-Rizsfelfújt. Rizset összefőzől tejjel és cukorral. Amikor megfőtt egy tojássárgáját keversz belé és lisztes,zsíradékos tepsibe megsütőd. Eheted magában is vagy egy kevés lekvárral ha van otthon.

-száraztészta,tejfől, egy kevés kenyérszallona: a kifőtt tésztára tejfőlt és píritott kenyészallonát raksz. Isteni :)

Ezekhez nem kellenek órák, laktatóak és napokig elvagy velük.

2015. jan. 24. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 A kérdező kommentje:

ó de übertuti ez is! :)!!


köszi


mennek kezecskék

2015. jan. 24. 23:20
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

-Veszel egy csomag lencsét amit kevés vízben egy kis sóval, borssal és pirospaprikával és olajjal megfőzől.

De ezt zöldborsóval is megteheted. Tojásránotta egy kis zöldséggel(zöldborsó,zöldbab).

-Hagymát felvágsz karikákra és cukorral(karamellizálodik),egy kis vízzel,olajjal és pirospaprikával megpárolod az edénybe. Édes íze lesz köretnek nagyon jó.

-Paradicsompüré konzerv, fokhagyma, olaj. A zúzott fokhagymát lepiritod olajon erre jön rá a paradicsomkonzerv. Picit összeforralod majd összekevered tésztával.


A krumpliprószás vagyok

2015. jan. 24. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 A kérdező kommentje:
köszcsi krumpliprószás :)
2015. jan. 24. 23:42
 17/25 anonim ***** válasza:

Rizsfőzéshez akkor egy kis jó tanács, hogy ne ragadjon le és ne párologjon el.


Nos, ha tejberizst szeretnél készíteni, akkor nem szükséges a rizst előre megpirítani.


Vegyünk mondjuk egy bögre rizst.Válogatod, leöblíted.Aztán egy lábasban felöntöd a rizst két bögre vízzel(mert dupla annyi vízben kell főzni, mint amennyi a rizsed mennyisége).Csipet só mehet rá és megvárod, míg avíz elfő róla.Mikor elfőtt, kicsire veszed a lángot és lefeded, ezután még 10 percig így kis lángon, fedő alatt főzögeted.Ha ez is megvan, akkor felöntöd tejjel (nem kell 1 liter, csak éppen lepje el).Teszel bele egy kanál vajat, vagy olajat.Ha van otthon akkor vaniliás cukorral ízesíted, de elég asima cukor is, ha összemelegedett a tejjel, már kész is van.Mehet rá kakaó, vagy szörp, gyümölcs, vagy ami tetszik.Azonban nem muszáj tejjel felönteni, anélkül is finom, ha fahéjjal vagy kakaóval ízesíted.Bár igy kevésbé laktató.


Ha köretnek csinálod a rizst, akkor hasonló az eljárás.

mondjuk 1 bögre rizs , csak most olajon megpirítod kicsit,utána öntöd fel 2 bögre vízzel. Megint kivárni, míg elforr a víz, aztán 10 perc fedővel kislángon .Ezután vedd le a tűzről és fedő alatt hagyd kb 20 percig puhulni, aztán fakanállal keverd össze.Ne fémeszközzel, így szép pergős lesz, ha szerencséd van.

2015. jan. 24. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:

Vagy amikor van krumpli, szalonna, akkor svájci röszti! Tuti jóllaksz tőle.

Na meg még eszembe jutott a sztrapacska.Lisztes, vízben kifőtt galuskák és ízesíted valamivel, sajt, túró, vagy ahogy ízlik.

Vagy nudli.Ha liszt, kenyérmorzsa van, ez is mehet.



amúgy tudom, milyen ez, ezért próbálok segíteni, mi is gyakorlatilag a semmiből élünk mostanság, de jártas vagyok főzésben, úgyhogy ez a szerencsém.

2015. jan. 25. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 A kérdező kommentje:
jegyzetelek :)
2015. jan. 25. 00:05
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tizes a churrosra gondolt, liszt,viz,olaj,cukor kell hozza csupan, keress ra neten a receptre!
2015. jan. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!