Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A vajnak a teteje, ha kicsit...

A vajnak a teteje, ha kicsit megavasodik, az tényleg természetes védőréteget képez a romlástól?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam erről, hogy régen ezt hitték. De vajon tényleg megóvja az avas felszín belül a vajat a romlástól? A felszínt nyilván lekotorták róla, mielőtt megették.

2022. márc. 28. 21:42
 1/1 anonim ***** válasza:
82%

Nem, nem képez védőréteget.

Nyilván lekaparás után azért tudták a többit megenni, mivel értelemszerűen egy nagy tömb vajnak először a külső felületei oxidálódnak/avasodnak, és folyamatosan terjed a dolog befelé - de ettől még a lekaparás után is állott, kissé "öreg" ízű lesz a közepe is.

2022. márc. 29. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!