Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A párizsi nem túl egészséges?

A párizsi nem túl egészséges?

Figyelt kérdés
febr. 25. 10:42
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
#19: az aztán nagyon :(
febr. 25. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/34 anonim ***** válasza:
60%
10-es: azt kihagytad, hoyg emellett eléggé észhiányos lettél.
febr. 25. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 A kérdező kommentje:
20-asnak, mondjuk az a linkelt párizsi is ugye füstölt, ami elvileg megint csak nem jó, de az tény, hogy egy fokkal jobb mint a sok vizes akármi.
febr. 25. 16:50
 24/34 anonim ***** válasza:
84%
Nem túl tartalmas étel, nagyrésze víz,és mindenféle nyesedék, DE4!! 2-3 ujjnyi vastagon szelve, 2 szelet kenyér közé, paprikával és paradicsommal tökéletes :D
febr. 25. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 anonim ***** válasza:
39%
23-as: MINDEN párizsi füstölt!
febr. 25. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/34 anonim ***** válasza:
42%

23


Hát valami tartósítási mód kell neki a nitrites pácsó helyett..A füstölés meg régi módszer.Az a párizsi a leírás alapján; szerintem nagyságrendekkel jobb mint az ipari tápok amiket nagy tételben árulnak különféle bevásárlóközpontokban.Nincs benne nitrites pácsó, ízfokozó,szója..stb. Csak hús, szalonna,só fűszerek.De egyébként mi a baj a füstöléssel?

febr. 25. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim ***** válasza:
25%
én a Pick párizsiről hallottam hogy abba csak a megöregedett kocákat használják fel amik már nem képesek malacokat elleni. kcisit meg is ijesztett, hisz alapvetően a pick volt a legfinomabb....régen. aztán ma már szinte ugyanolyan vállalhatatlan mint az összes többi hasonló húsipari termék
febr. 25. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 anonim ***** válasza:
81%

27-es: régen egyértelmü volt mindenhol, hogy egy idösebb állat húsa értékesebb és aromásabb, mint a fiataloké, ezért nem malacokból meg borjakból készítettek szalámoikat, felvágottakat, hanem idös(ebb), felnött, érett állatokból.

Szóval az idös koca felhasználása nem új találmány és nem is jelent rossz minöséget.

Egyébként eredetileg a párizsi marha színhúsból készült, amit jéggel együtt pépesítettek ( ajég azért kellett, hogy ne melegedjen a hús a cutterban), ezért lett a pépben víz is, ehhez füszereket tettek, betöltötték, megabálták és felfüstölték.

A disznó és baromfi csak jóval késöbb jött szóba, mert olcsóbb megoldás volt, de ezeket is színhúsból készítették mindenféle adalékok és ipari hulladékok nélkül.

Ma Magyarországon sajnálatos módon a párizsit tényleg hulladékhasznosításként gyártják, és a benne lévö anyagok nagy részének semmi köze sincs a húshoz.


Nyugaton, ahol az eredeti módon készítik, az alapkövetelmény, hogy 80 % körüli hústartalma legyen.

febr. 25. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/34 A kérdező kommentje:
De amúgy szerintetek a zöldségek, és a gyümölcsök képesek mondjuk semlegesíteni ezeket a rossz anyagokat?Pl vajas párizsis zsemle mellé kis uborka, mittomén paprika ilyesmik.
febr. 25. 19:43
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
ami rosszat beviszel az nem tűnik el. mit semlegesítene? a szervezeted feldolgoz belőlük amit tud, a többit meg küldi ki, ha zöldségeket eszel mellé akkor lassabb lesz a felszívódás a rosttartalom miatt és annyival "jobb" mintha a szemét mellé nem ettél volna meg bármi egészségesebbet
febr. 25. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!