Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Életmódot szeretnék váltani?...

Életmódot szeretnék váltani? Főleg étkezési alapanyagokra gondolok.

Figyelt kérdés
Szeretném a fehér lisztet, napraforgó olajat, kockamargarint lecserélni, főzésre, sütésre gondolok. Keresgéltem a neten de annyi félét írnak. Ki mit használ? Mennyi legyen a telített zsírsav és a telítetlen, mennyi érték alatt legyen, hogy egészséges legyen. A kókusz zsírról olvastam, hogy mégse olyan jó.Légyszi aki tud segítsen, írjon nekem hogy mit vásároljak mostantól. Köszönöm előre is!
2015. márc. 2. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Szerinte ne drasztikus változásokat csinálj először.

Vegyél a feher Liszt melle teljes kiőrlésű lisztet, rozs es ha lisztet, sutesnel ezeket tudod keverni a fehérrel.

Napraforgó olaj helyett olívaolaj.

Margarint alapbol nem kene fogyasztani mert 99% műanyag, helyette csakis vaj!

Ajánlom meg a feher cukor kicsereleset, es csökkentését, ez az egyik legrosszabb sajnos. Helyette nagyon jo az eritrit, xilit.

Ha mar az étkezési szokásokon valtoztatsz, egészségesebben főzöl nyert ügyed van. Gondolok itt az olajban sult dolgok elhagyása, bolti péksütemény elhagyása, tobb zoldseg fogyasztása stb.

Sok sikert:)

2015. márc. 2. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 lencsefőzelék ***** válasza:
76%

Az olajokról:

[link]

[link]


Én cukor helyett sztívia port használok, a lekvárokat is így teszem el. Finomliszt helyett tönkölybúzalisztet, tésztából a teljeskiőrlésű lisztből készültet veszem, húst nem eszem, viszont annál több hüvelyesből készült kaját csinálok, ill. sok zöldséget eszem, néha persze gyümölcsöt is. A legjobb lenne ezeket nyersen enni, vagy minimális főzés/sütés után.

2015. márc. 3. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
6%

Felesleges a lisztet kiiktatni. Olaj helyett főzz zsírral.

Ha azt akarod enni, ami állítólag egészséges, akkor szinte semmit nem ehetsz.

Változatosan kell enni mindent, akkor eszel egészségesen.

A többi csak divat, de nem egészséges.

2015. márc. 3. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Bő zsiradékban sütni így is-úgy is egészségtelen, kis mennyiségben meg mindegy. Csak vigyázz hogy ne égjen meg.
2015. márc. 3. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Teljes kiőrlésű liszt, péktermékek, tésztafélék. A gerslit is kipróbálhatod és a vadrizst.

Olívaolaj, egyéb hidegen sajtolt olajak pl. Tökmag, szőlőmag, szezámolaj.

Zsírból a kacsa és libazsíron kívül mindben erősen a telített zsírsavak vannak többségben, nagyon nem ajánlottak!

A margarin transzzsírokkak teli, helyette mindenképp vajat érdemes használni.

A bő olajban sütés helyett sütőben süss ropogósra - a rántott húst is el lehet így készíteni egy kevéske olívaolajjal megspriccelve.

Az olajat SOHA ne használd fel egynél többször, mert erősen rákkeltő anyagok keletkeznek benne újrahevítéskor.

Lisztes habarás helyett tejszínes sűrítést is hasznàlhatsz.

2015. márc. 3. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!