Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehetne úgy megsütni a...

Shameka kérdése:

Hogyan lehetne úgy megsütni a glutén-mentes kenyeret, hogy ne legyen ennyire morzsálódós az állaga?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Még soha nem sütöttem ilyen kenyeret. De próbáld meg,hogy a lisztmennyiséget csökkented,helyette burgonyapelyhet,vagy főtt burgonyát adsz. Régen is tettek a kenyérbe krumplit,hogy tovább friss maradjon és ne morzsálódjon.

Én ugyan félfogós lisztből sütöm,de teszek bele krumplit,és nem morzsálódik.

2011. dec. 19. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
250ml víz,1élesztő,2ek olaj,(ezeket alaposan elkeverjük) 250g kenyérpor,2ek burgonyapehely,-hozzáadjuk,csomómentesre keverjük.1 püspökkenyér formát kizsírozunk,belekaparjuk a "masszát" tetejét vizes kézzel elsimítjuk majd meleg helyen kelesztjük.Ha teljesen feljött a formába megsütjük.Ha megsült azonnal ki kell venni a formából.
2011. dec. 19. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2011. dec. 20. 20:53
 4/6 melcsiboszi ***** válasza:
Hát, én lisztérzékeny voltam, és sajna, de soha ne fogsz tudni olyan kenyeret sütni, mint a búzakenyér... :( Max akkor, ha megveszed azokat a méregdrága gluténmentes liszteket, én azokat nem próbáltam ki, de sima kukoricalisztből vagy rizslisztből sose lesz olyan a kenyér, se más süti...
2011. dec. 22. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Rakjál a lisztbe FiberHusk nevezetü anyagot ezzel tökéletes kenyeret lehet sütni .

[link]


A Fiber Husk az indiai Plantango Ovata növény magjának lisztté őrölt

korpájából készül, így természetesen mentes a gluténtől. A Fiber Husk-kal

készített kenyerek és tészták több nedvességet tartalmaznak, így nem esnek

össze, finomabbak és tovább frissen tarthatóak. Emellett magas rosttartalma

elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, illetve az így készített

pékáruk nagyobb telítettség érzetét keltik.

2012. jan. 8. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

én is lisztérzékeny vagyok. mi schár mix b ből és naturbitből sütjük a kenyeret. és majd nem olan, mint az igazi

500g shár mix b

500g naturbit

30g élesztő(budafok)

7kk só

1ek olaj

1ek köles liszt

1 liter langyos víz


ezt kézi mixerrel addig kevered, míg sima nem lesz nekünk spec formánk van, de kb kettő forma ke yér formába elegendő.180-200 fokon sütöd kb 1 órát kb duplájár a keleszted aztán aztán mélyhűtőben tárolhatód és mikróban kiolvasztva ugyan olyan kb egy hétig

2012. aug. 9. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!