Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekváros bukta recept érdekeln...

Lekváros bukta recept érdekelne, ami bevált és másnap is puha, finom?

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 17:18
 1/4 anonim válasza:
45%

Én ezt nagyon szeretem.


60dkg liszt, 5dkg cukor, 1tojás, fél csomagélesztő, 1csipet só, 3.5dl tej, 1dl olaj, 35dkg lekvár.

A tésztának a galuska tésztánál kicsit tömörebb állagúnak kell lenni. Addig kell dagasztani amíg sima nem lesz és hólyagok keletkeznek benne (mikor dagasztod olyan cuppogós hangja van) Ha megdagasztottad meleg helyre teszed konyharuhával letakarva kb 1 órára. Utána lisztezett deszkára borítod és kb 0.5 cm-esre nyújtod,

téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Sok sikert ha kipróbálod.

2010. okt. 1. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Bocs, h offolok, de az elozo valaszolo receptje nagyon tetszik es meg szeretnem kerdenzi, hogy kb. hany darab lesz ennyi hozzavalobol?
2010. okt. 1. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is kérdezni szeretnék, hol veszed a kemény lekvárt?
2010. okt. 1. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
kemény lekvárt piacon keressétek
2010. okt. 1. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!