Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kovászos uborka ilyenkor?

Kovászos uborka ilyenkor?

Figyelt kérdés

Több kérdésnél, válasznál olvastam, hogy többen ilyenkor is kovászos uborkát esznek (különféle ételekhez).

Nem egészen értem, hogy ilyenkor honnan vesznek kovászos uborkát, az nyáron készül és csak frissen készítve jó, pár nap-egy hét alatt megromlik.

Vagy ezt az üveges, savanyított uborkákra használják?

Bocs, ha értetlen vagyok, de nem élek Magyarországon, ezért nem vagyok egészen képben.



febr. 21. 19:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Nem otthon készítik, üzletben veszik. Egész évben kapható.
febr. 21. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Van kovászos uborkából is olyan ami kapható ilyenkor boltban mert tartósítják. Én vecsési baráttól kapom, egész évben van csak hutoben kell tartani
febr. 21. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt nem tudtam, hogy egész évben kapható.
febr. 21. 20:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen az egyetlen nehézség ilyenkor, hogy nem igazán lehet beszerezni olyan uborkát, ami a kovászos uborka alapanyaga.

A fermentálásnak van hőmérsékleti igénye is, de az megoldható fűtéssel, a "főszereplő" hiánya miatt nem készítenek ilyenkor kovászos uborkát, viszont megfelelő körülmények között sokáig eltartható.

A kovászos uborka ugyanazzal az eljárással készül, mint a savanyú káposzta, amit hagyományosan késő ősszel, és nagy tételben készítettek el a családok is, mert a káposzta nagy tételben rendelkezésre állt hozzá, az uborka növekedése viszont egy hosszan elnyúló folyamat, általában kis tételekben készítették, nem azért, mert az nem eltartható sokáig.


[link]

febr. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem az augusztusban készített kovászos uborka hűtőben tartva karácsonyig jó volt. A leve meg még most is, mert külön légmentesen lezártam egy üvegbe.
febr. 21. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb infókat is
febr. 22. 07:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Régebben tettünk el befőző automatában hőkezelve, csavaros üvegben. Egész télen jó volt. Nem olyan azért, mint "új" korában, de hasonló.
febr. 22. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én például raktam el még most is tökéletes.A bolti nem az igazi.
febr. 22. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Simán el lehet tenni télire is. A lényege, hogy roppanósra kell nyáron kovászolni az uborkát, majd sűrű szűrőn leszűrni a levet. Ezt követően felforralni, tenni hozzá tartósítószert (Na-benzoát), majd visszahűteni és eltenni vödörbe, vagy üvegekbe.
febr. 22. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
febr. 22. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!