Kovászos uborka ilyenkor?
Több kérdésnél, válasznál olvastam, hogy többen ilyenkor is kovászos uborkát esznek (különféle ételekhez).
Nem egészen értem, hogy ilyenkor honnan vesznek kovászos uborkát, az nyáron készül és csak frissen készítve jó, pár nap-egy hét alatt megromlik.
Vagy ezt az üveges, savanyított uborkákra használják?
Bocs, ha értetlen vagyok, de nem élek Magyarországon, ezért nem vagyok egészen képben.
Tulajdonképpen az egyetlen nehézség ilyenkor, hogy nem igazán lehet beszerezni olyan uborkát, ami a kovászos uborka alapanyaga.
A fermentálásnak van hőmérsékleti igénye is, de az megoldható fűtéssel, a "főszereplő" hiánya miatt nem készítenek ilyenkor kovászos uborkát, viszont megfelelő körülmények között sokáig eltartható.
A kovászos uborka ugyanazzal az eljárással készül, mint a savanyú káposzta, amit hagyományosan késő ősszel, és nagy tételben készítettek el a családok is, mert a káposzta nagy tételben rendelkezésre állt hozzá, az uborka növekedése viszont egy hosszan elnyúló folyamat, általában kis tételekben készítették, nem azért, mert az nem eltartható sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!