Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vakondtúrás torta túróból?

Vakondtúrás torta túróból?

Figyelt kérdés
Keresztfiam 3 éves lesz és rajong a túrós süteményekért!De a rendes sütősért!Tudna valaki nekem ötletet adni,hogyan készíthetnék túróból ilyen tortát?Mert mindenhol csak a tejszínes változatot találom...
2010. nov. 15. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Túróhoz keverj egy kis felvert tejszínt (persze azért ízesítsd is:D).
2010. nov. 15. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Öhm nem tudom de szerintem a Dr.Ocker jó neked...
2010. nov. 15. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Sima csokis piskóta, teteje lekaparva, mint a vakondtúrás tortának, ezt gondolom nem kell magyarázni. :) Aztán van egy saját fejlesztésű-kísérletezésű isteni finom túrótorta krémem, szerintem próbáld ki. :)

-1/2 kg túró

-1/2 l Hulala (elképzelhető, hogy működik sima tejszínnel is, de ezzel tuti tökéletes, sokadszori nekifutásra is ez bizonyult csak jónak)

-18 dkg cukor

-1 citrom leve és héja

-2 csomag d. Oetker zselatin fix

Én barackdarabokkal dobom fel, ebben az esetben úgy 25 dkg barackbefőttet apró kockákra vágok. De ugyanez ananásszal, eperrel, áfonyával is nagyon finom.

A túrót a cukorral és a citromlével, illetve citromhéjjal összetöröm. Így elvileg viszonylag leves, kavarható állagú túrókrémet kell, hogy kapj.

A Hulalát elkezdem szépen felverni, durván fél perc után folyamatosan öntöm hozzá a zselatin fixeket, és teljesen felverem.

A túrós részhez először a tejszín felét keverem, nem kell megijedni, elkezd jól bekeményedni, a cukorral való érintkezéskor beindul a zselatin fixáló. Ezt jó alaposan kikavarom, nem kell nagyon óvatoskodni, hogy ne törd össze a habot, a következő felét már óvatosan keverd hozzá.

Egy masszív, ugyanakkor még kenhető krémet fogsz kapni, ezután lehet belekavarni óvatosan a gyümölcsöt.

A krémet a kikapart tortába kell púpozni, a kikapart résszel befedni.

(Mielőtt valaki azt mondaná, a két csomag zselatinfix sok, próbáltam egy csomaggal is, de mivel fél liter folyadékhoz írja, nem lett tőle olyan kemény a hab, mint szerettem volna.)

Ha elkészült, néhány órára hűtőbe kell tenni. Esküszöm megéri a fáradozást, isteni finom túrós, mégis könnyű krém lesz belőle.

21/L

2010. nov. 15. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak viccelek, épp a kertünkben két vakondtúrás van.Az esetleg nem lenne jó?
2010. nov. 15. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet :-) Ezt fogom megsütni,remélem nekem is sikerülni fog!!!
2010. nov. 16. 08:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!