Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni főzni egyedül?

Figyelt kérdés

Van olyan oldal a neten , ahol pontról pontra le van írva , hogy hogyan kell csinálni nem csak a hozzávalók?

Hiába próbálkozok nem igazán sikerülnek a dolgok , nem olyan mit amit mások csinálnak , a főzelékek túl hígak vagy ízetlenek , a sütemények laposak vagy kemények és még sorolhatnám. Nagyon szeretnék finomakat főzni a családomnak , de nem megy. Sajnos nincs senki , akitől tanácsot tudnék kérni.


2011. márc. 11. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg jelentkezz vmilyen főzőtanfolyamra, de kísérletezz sokat, nézz más oldalról, stb. recepteket, előbb utóbb összejön!
2011. márc. 11. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is jóformán a netről tanultam meg sütni, főzni. Ezeken az oldalakon nagyon jó kis recepteket találsz, képekkel illusztrálva, érthetően leírva.


[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. márc. 11. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorolj! Keress a neten egyszerűnek írt recepteket és addig csináld, amíg nem megy. Persze ne egymás utáni napokon :)

Én úgy csináltam, hogy összeszedtem néhány kaját, amit biztosan meg tudok főzni, ez volt a bázis: túrós tészta, sajtos tészta, rakott krumpli, bolognai, Ezeknek az elrontásához már tehetség kell :)

És kinéztem 2-3 receptet, ami megtetszett, vagy amit eleve meg akartam tanulni. Megcsináltam egy olyat, lett amilyen lett, aztán másnap megcsináltam egy olyat, ami tuti megy. Aztán egy másik újat, aztán megint egy tutit. Nagyjából 3-4 új receptet érdemes így tanulni, az kb. egy hetes forgót eredményez.

Ha nem sikerült jól, elgondolkoztam, mit ronthattam el, és a következő alkalommal azon módosítottam. Például ha túl ízetlen lett a főzelék, akkor a következő alkalommal erősebben fűszereztem.

Ha kétszer egymás után sikerült valamit jól megcsinálni, akkor az bekerült a "már tudom" listába, és új receptet kezdtem el tanulni.

Most már egy csomó minden megy, és egyre könnyebb elkészíteni egy ismeretlen ételt. Szóval nálam bevált ez a módszer. De mindenképp egyszerű dolgokkal próbálkozz, és tanuld meg azokat jól, így lesz alapod. Egy főzőtanfolyamon is csak elmondják, mit hogy csinálj.


Illetve kezdő olvasmányként keress egy főzni tanító könyvet, azt nyálazd át, ott le vannak írva a tippek. Én F. Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája c. könyvét olvastam el, ez elég régi, szóval könyvtárban vagy antikváriumban kell keresni, de biztos adtak ki ilyeneket azóta is.

2011. márc. 11. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

www.fozniakarok.hu


Sok sok videót is találsz itt!

2011. márc. 11. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Szia!


Én is nagyon féltem tőle először. Nekem sem volt kitől tanácsot kérni. Így nekifogtam..Próbálkoztam. és még mai napig is. Nem mindig a legjobb, volt ami a kukában landolt, mert elsóztam stb. de egy idő után menni fog. Először olyat próbálj elkészíteni ami olcsóbb (ha esetleg leég, elsózod vagy ehetetlen lenne netán-de ezt nem hinném). Aztán szép lassan a többi. Én sokszor olyanokkal kezdtem mint pl krumplis tészta, és más egyéb tészták, sima piskóta, akkor azok amiket lehet kapni alapokat maggi meg knorr különböző sültekhez, azok is jók. Sütiből először a piskóta mellett pl bögrés pitét csináltam és a legtöbb jó lett elsőre is. De pl a sütés is más dolog, mert nekem volt olyan recept, amin 200fokot írt, de a mi gázunknál elsőre abban megégett, és elég volt 180fokon is..


én a mindmegette.hu-ról szemezgetek :)

2011. márc. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Könnyű és gyakorolhatsz: Paprikás-krumpli, tarhonya, zöldséges tészta-leves, paradicsom-leves. Ez utóbbit üveges paradicsomléből csináld, mert ha a rántás elsőre nem is fog igazán sikerülni, akkor sincs gond, mert az üveges paradicsomitalt akár úgy főzés nélkül is lehet inni. Ha a paprikás-krumpli már megy, az szinte egyenlő a különböző pörköltekkel, mellé először főzz rizst, tésztát köretnek. A nokedlit külön gyakorold és arra először csak tejfölt és egy kis sajtot tégy, mint főételre, ha nem is lesz igazán tökéletes, a pörkölt fogyasztásánál még nem fogja az ebédet (vacsorát) agyonvágni.

Ha főzeléket akarsz csinálni, (pl. zöldbab, vagy tök) ezeket viszonylag kevés vízben (éppenhogy ellepje) főzd meg, és a rántást is kevés hideg!!! vízzel engedd fel, majd amikor összeöntötted és elkezd rotyogni, ha kell tudod hígítani. Vigyázz, mert ha a tejfölt is belefőzöd, az is hígítja!

Egyébként ha főzeléket akarsz, akkor több, sűrűbb, vastagabb rántást csinálj. Leveshez elég kevesebb, és folyósabb rántás is.

2011. márc. 11. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!