Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejtermék-mentes torta/piskóta...

Tejtermék-mentes torta/piskóta recept?

Figyelt kérdés

Apósom semmi vajas/tejes, stb. süteményt nem eszik, így nem tudom, mit süssek, amikor vendégségbe jönnek.

Tudnátok valami nem túl macerás receptet küldeni/linkelni, amit megsüthetnék? Pl. valamilyen piskótás tortaalapra, amit egyszerűen dekorálhatok, ilyesmi...

És meg lehetne sütni 1-2 nappal fogyasztás előtt. (Kisbaba mellett beosztom, h a menü melyik résézt mikor csinálom meg...:)


2011. márc. 24. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
meggyes piskóta, gyümölcstorta úgy, hogy a pudingot nem tejjel, hanem gyümilével főzöd meg.
2011. márc. 24. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Vizes piskóta?

[link]


ui.: ha van bevált sütirecepted, az sem gond, mert a vajat delma margarinnal helyettesítheted (tejérzékenyek is fogyaszthatják, semmi tejszármazék nincs benne), a tejet pedig vagy zabtejjel vagy vízzel helyettesítsd. Én 1 évig hanyagoltam a tejet, mert a lányom semmi tejszármazékot nem ehetett. Így oldottam meg.


Üdv!

2011. márc. 24. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A sima piskota tortalapba sem teszunk se tejet se vajat.

8 tojas,8 kanal liszt,8 kanal cukor.

Tolteleknek barmilyen vizes puding.

2011. márc. 24. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az első hozzászólóval, csak még annyit, hogy a pudingot az ajánlottnál szerintem több folyadékkal csináld, hogy inkább krémszerű legyen, mivel ugye nem lazíthatod tejszínhabbal vagy vajjal. A piskótához meg a legegyszerűbb a hagyományos piskóta felvert: 1 tojáshoz 2 dkg cukor 2-2,5 dkg liszt (több akkor kell, ha formában sütöd, kevesebb a laphoz), szétválasztod a tojásokat, a sárgáját 1/3ad cukorral habosra vered, a fehérjét a maradék 2/3-ad cukorral kemény, de nem törős habbá vered, egy kevés fehérje habbal erőteljesen kikevered a sárgás habot, majd a többi fehérje habot lazán kevered hozzá illetve fokozatosan forgatod bele az átszitált lisztet.

A kisült tortakarikát felvágod, betöltöd, "kifagyasztod" (rövid ideig, hogy összeálljon benne a krém) a felületét vagy saját krémjével kened, vagy lekvárral, így is kifagyasztod picit, aztán bevonhatod csokival, ha nem szeretnéd, akkor szeletelt mandulával panírozod az oldalát (felsimítgatod rá), a tetejét meg a krémhez illő egész gyümölcsökkel kirakod, vagy reszelt csokival beszórod, vagy mindkettő :).

2011. márc. 24. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Jah, és a tortakarikát simán kisütheted 2 nappal előbb is, csak légmentesen zárd el vagy csomagold be, így még könnyebb is lesz felvágni, mint frissen. A töltelékhez meg a gyümit (ha fagyasztott) úgy is vagy 12 órával hamarabb érdemes kivenni és kiolvasztani.
2011. márc. 24. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Puncstorta

Sütsz egy karikában 7-8 tojásos piskótát - ebbe nem kell tej.

Egy tepsiben vagy amiben akarsz sütsz egy 4 tojásos piskótát.

Ez utóbbi piskótát összedarabolod és összekevered 1 dl rummal és egy üveg baracklekvárral. (jól össze kell dolgozni)

A karikában sütött piskótát kettévágod és megtöltöd az előző kevert cuccal.

Erre az egészre újra ráteszed a karikát és a tetejére egy kerek deszkát, lábost vagy ilyesmit ami kb. lefedi. Ebbe pedig nehéz dolgokat pl. sót, cukrot, vagy lexikont teszel, hogy a tortát jól lesúlyozza. 2-3 óra minimum kell neki hogy összeálljon, de ha egy napig így hagyod akkor se lesz baja.

Mikor kész kiveszed a karikából és bevonod elvileg cukormázzal, de én tortabevonó csokival szoktam az finomabb mint a tömény cukor.

Jó étvágyat :)

2011. márc. 24. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket!
2011. márc. 24. 15:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nekem tejallergiám van,és mindent tudok helyettesíteni.A kocka Liga vajjal jól kenhető a tepsi is,a delma light is jó,de az nagyon lágy..tejből a mizo laktózmenteset használom,tejszin-tejföl szintén laktózmenteset veszek.
2011. márc. 24. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
vannak ilyen bögrés receptek, amihez a nagy részéhez nem kell vaj sem tej.(almás pl) a tepsit meg zsírral kend ki, és akkor biztos hogy nem lesz tejtermék. almás rétes?:)
2011. ápr. 21. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!