Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » TOrta így elkészíthető?

TOrta így elkészíthető?

Figyelt kérdés

tehát van egy tortaformám.. abba piskótát kevernék megsütném kivenném kész a forma mondjuk csokis piskóta aztán kettévágom hogy legyen alja teteje közepébe vaníliás puding és a tetejét ráteszem a piskótának és az egészet még leöntöm csoki vagy vaníliás pudingal és a tetejére cseresznyét rakok?

ha vm ötletetek van írjátok hozzá


2011. jún. 14. 14:29
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
esetle gmég lekvár van itthon azt rakjam puding helyett vagy hogyan legyen? nem akarok úgy belekezdeni hogy még aztsem tudom hogy hogy lesz
2011. jún. 14. 14:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
sima pudingot raksz rá akkor el fog ázni, a pudingot keverd ki egy kis margarinnal, úgy kenni is jobban lehet.
2011. jún. 14. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
23%

nem egyértelmű, hogy csokis, vaniliás, vagy gyümölcstortát akarsz-e.

Mert: ha már maga a piskóta kakaós nem megy rá a cseresznye( az én gusztusom szerint)

2011. jún. 14. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem akarsz sokat várni vele, akkor csinálj egy lekváros piskótatekercset inkább.
2011. jún. 14. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

vágd ketté a piskótát, kednd meg lekvárral, tedd vissza a formába, öntsd rá a puding egy részét ( 3 deci tejből legyen, úgy nem folyik) ebbe nyomkodjál gyümit, majd tedd rá a másik felét, amit szintén vákonyan bekentél lekvárral. azt kend meg a maradék pudinggal és dekoráld ki.szóval a két lekváros réteg között a puding.

a lekvártól nem ázik el a piskóta.

tedd hűtőbe, és ha jól lehűlt kiveheted a formából egy tálra csúsztatva.

2011. jún. 14. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

A sima puding, még töltelék csak-csak elmegy, ha túl sűrű, akkor nem biztos, hogy eláztatja a tésztát.

De torta bevonására nem alkalmas. Bebőrősödik, és megrepedezik, és másnapra meg is száraz. Nem lesz gusztusos.


Üdv!


ui: főzz pudingot 3 dl tejből, várd meg míg teljesen kihül. Kavarj ki 20-25 dkg margarint alaposan 10-15 dkg cukorral, és a két alapkrémet keverd össze. ezzel tölthetsz is, és be is vonhatsz tortát. Sőt,habzsákkal díszíthetsz is.

2011. jún. 14. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
25%

ha a pudingot főzés után kihűlésig folpackkal betakarjuk, soha nem bőrősödik be, még másnap, harmadnap sem.

ne szóld le más receptjét légy szíves. a sűrű pudingot pedig már előtted leírtam.

2011. jún. 14. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
24%

Mi vaann?

Nem értem, miért sértődsz meg, semmi rosszat, sértőt nem írtam, csak azt, hogy a puding bőrösödik és szárad. Egy tortát elég nehéz folpackkal letakarni, hogy ne bőrösödjön, ráadásul úgy, hogy már díszítve is van...

Azt, hogy te mit írtál, nem is érdekel, amúgy pedig nem is volt időm elolvasni az előttem szólókat.

Bocsi az offért!

(És hátrább az agyarakkal, én is tudnék bubkóskodni..., de nem teszem.)

2011. jún. 15. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj:)) máskor olvasd el az előző válaszokat, és

akkor érteni fogod miről van szó!

A meleg főtt pudingot kell letakarni folpackkal és akkor soha nem fog megbőrösödni.

A szólás pedig úgy szól" Hátrább az agarakkal !"

2011. jún. 15. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Ui: és itt a probléma, amit TE magad is írtál, más válasza nem is érdekel, el sem olvasod....
2011. jún. 15. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!