Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült Alaszkához jó az egyszerű...

Sült Alaszkához jó az egyszerű torta piskóta recept?

Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 02:16
 1/9 anonim ***** válasza:
ha halas tortát akarsz csinálni jó,de cukor nélkül.
2011. júl. 10. 05:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

vagy csak nem tudtál aludni az éjjelibe, és kiagyaltál egy

kérdést:)))

2011. júl. 10. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
igen jó hozzá, nekem 2 tojásos piskótát ír, 4 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel meg 2 evőkanál kakaóval - ha kakaós lesz.
2011. júl. 10. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

nna, nem halok meg hülyén, utánanéztem tényleg van ilyen süti:)) bocs a kételkedésért.

ezért írok egy rendkívül egyszerű piskóta receptet.

2 tojás, 14 deka cukor, 14 deka liszt egy púp. mokkáskanál sütőpor, fél deci olaj, fél deci melegvíz.

a sárgákat kivekered a cukorral az olajjal és a melegvízzel. hozzáadod a sütőporos lisztet, végül a keményre felvert 2 tojáshabot.

tortaformába öntöd (vajazott lisztezett) és tűpróbáig sütöd.

gyümitortánbak és más piskótaalapú sütinek is kiváló és nagyon gyorsan kész.

üdv.

2011. júl. 10. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
tudom,marha hülyén hangzik,beírtam gogglébe hogy sült alaszka,első találat,sült alaszka filé,gondoltam megkérdezem
2011. júl. 10. 17:05
 6/9 A kérdező kommentje:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

4 tojás

1 csomag sütőpor

+pici vaj és liszt a forma kikenéséhez


Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdönve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem. Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm.

ezt csináltam tegnap gyümölcs tortához,nem tudom ehhez is jó lenne-e?

2011. júl. 10. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:

amit írtál az egy 4 tojásos sima piskóta, ha Neked bevált már használd nyugodtan.

de a 2 tojásos olajos pikótát is próbáld ki, nem fogsz csalódni:))

üdv.

2011. júl. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
rendben köszi
2011. júl. 12. 13:41
 9/9 anonim ***** válasza:

hello, akkor írom Neked az olajos piskóta receptjét.

14 deka liszt, 14 deka cukor 2 tojás, fél deci olaj,fél deci melegvíz, egy púp.mokkáskanál sütőpor.

a cukrot a sárgákkal jól kikeverjük, bele az olaj és a melegvíz, majd a sütőporos liszt. végül a két fehérjét keményre verjük és lazán összekeverjük a tésztával.

ez a gyümitortaforma, vagy egy 24-26-os kapcsos formába

való adag.

előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd mérsékelve a közepesre még 10-15 percig sütjük.Tűpróbáig.

ha bordázott formában sütöd, utána borítsd egy vajazott tálra és takard be jó vizes ruhával úgy 10 percre.utána finoman le lehet emelni a formát.

kapcsosban pedig, mint bármely más piskótát.

nagyon finom könnyű, és több nap után sem szárad ki.

üdv.

2011. júl. 12. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!